Ben je op zoek naar jouw droom vakantiehuis maar weet je niet goed hoe je dit vakantiehuis moet boeken? Lees dan snel verder en ontdek hoe deze 5 tips van Belvilla je kunnen helpen om jouw droom vakantiehuis te boeken.

1. Het soort vakantie

Een vakantiehuis boeken kan in een handomdraai gedaan zijn, maar het beste is om niet over één nacht ijs te gaan. Bereidt je vakantie goed voor en begin met het soort vakantie. Wil je naar de zon of juist sportief op wintersport? Ga je uitgebreid op vakantie en heb je alle tijd, of liever even een weekendje weg? Gelukkig zijn de mogelijkheden bij Belvilla eindeloos en kun je alle kanten op.

2. De locatie

Nu je weet hoe lang je op vakantie kunt gaan en wat je er precies wilt doen, kun je de locatie specifiek bepalen. Een vakantiehuis boeken in Nederland is bijvoorbeeld ideaal voor een korte vakantie, terwijl een vakantiehuis boeken in Spanje perfect is voor een langere vakantie. Een huisje kan midden in een dorp of stad, of juist in de natuur staan. Of wellicht kies je voor een luxe villa op een vakantiepark in Spanje. Uiteraard hoef je niet ver weg – ook in Nederland zijn luxe villa’s te huur. Het is allemaal mogelijk! Wanneer je de locatie weet, is het tijd om te bedenken hoe je er gaat komen. Ga je op autovakantie met je bolide of kies je juist voor het vliegtuig, de trein of de bus? Het is handig om je vervoermiddel op te nemen in je reisplan, aangezien een reis over land langer duurt dan een reis in de lucht. Het leuke aan een autovakantie is dat je onderweg kunt stoppen wanneer je wilt, en zo leuke plekken in landen als Frankrijk, Oostenrijk of Italië kunt bezoeken.

Vakantiehuis in Nederland in de natuur

3. Bepaal je prioriteiten

Laten we iets verder ingaan op de faciliteiten van je vakantiehuis. Er zijn namelijk veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen om jouw droom vakantiehuis te boeken. Neem je bijvoorbeeld je huisdier mee op vakantie? Zoek dan naar een huis met een omheinde tuin. Op de website van Belvilla kun je ook gebruik maken van de handige filter in het zoekmenu, waarmee je aangeeft wat voor soort vakantiehuis je wilt (zoals een bungalow, villa, vrijstaand huis), waar dit huis moet liggen (aan zee, op vakantiepark, etc.), en of er bepaalde voorzieningen zijn zoals een privé zwembad of wellicht jacuzzi of sauna. Jij bepaalt wat jouw prioriteiten voor de volgende vakantie zijn.

4. Begin vroeg met zoeken

Hoe eerder je duidelijk weet waar je precies naar zoekt, hoe sneller je kunt gaan zoeken en een vakantiehuis boeken. Op die manier is het mogelijk om gebruik te maken van vroegboekkorting! Zo wordt een vakantiehuis boeken soms zelfs goedkoop. Of maak juist gebruik van last minutes, waar je vlak voor vertrek de beslissing neemt om op vakantie te gaan en ook mooie korting kunt krijgen. De meeste vakantiegangers kiezen voor een last minute dichtbij huis, in eigen land of in België of Duitsland. Zo kun je er even lekker tussen uit terwijl je niet ver hoeft te reizen.

Last minute toetsenbord

5. Vergelijk prijzen en neem contact op met de verhuurder

Is je plan een vakantiehuis boeken in Nederland of een vakantiehuis boeken in Spanje, of ergens anders in Europa, vergelijk dan altijd de prijzen en neem contact op met de verhuurder voordat je boekt. Er zullen altijd bepaalde vragen zijn die je beantwoord wilt zien, en dit is het perfecte moment om ze te stellen. Neem in je reisbudget ook je vervoer mee, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en je nog genoeg geld op de bestemming te besteden hebt.

Nu je deze 5 tips hebt doorgenomen, is het een stuk makkelijker om jouw droom vakantiehuis te boeken. Laat je inspireren door het uitgebreide aanbod van Belvilla, en wie weet is de volgende stap het maken van een aftelkalender voor je vakantie!

Naar Blog overzicht