Een vakantie in Nederland is heerlijk ontspannend. Dat komt niet alleen door de prachtige natuur, de vele pittoreske stadjes met hun mooie grachten en de bloeiende tulpenvelden, maar ook omdat je natuurlijk niet al te ver moet rijden. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je misschien maar een paar uur hoeft te rijden om tot bij het strand te raken. Een vakantie in Nederland is nog leuker in combinatie met een strandvakantie. Het is het beste om in het voorjaar of de zomer te gaan, wanneer je al in zee kunt zwemmen. De Hollandse kust is namelijk 451 km lang en er zijn veel kleine en grote steden die direct aan zee liggen.

Korte trip in eigen land

Een korte trip in eigen land is bijna altijd de moeite waard. Een lang weekend of zelfs langer is makkelijk te doen aan de Nederlandse kust. Voor een korte strandvakantie in Nederland zijn Terschelling en Scheveningen bijzonder goed. En het is zelfs mogelijk om in een vakantiehuisje met jullie hond te verblijven!

Terschelling

Terschelling is een Nederlands eiland en een van de vijf bewoonde Waddeneilanden. Hier wachten 30 km idyllische zandstranden op jou. Op Terschelling kun je de dagen aan zee vertoeven en overal op het eiland voel je de zee. Je kunt surfen, zwemmen en zelfs paardrijden langs het strand. Er zijn gezellige dorpjes als West aan Zee, West-Terschelling of Formerum, die uitnodigen om te wandelen en uit eten te gaan. Een huisje huren op Terschelling om dit mooie eiland te ontdekken, is zeker de moeite waard!

Zandstrand op Terschelling

Scheveningen

Het mooie Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag. Een korte trip is ideaal omdat je tegelijkertijd de rust van Scheveningen en het bruisende leven van de stad kunt ervaren. Flaneren over de lange zandstranden van Scheveningen, slenteren over de pier met uitzicht op het reuzenrad of een bezoekje brengen aan een van de vele strandbarretjes – je zult hier echt volledig tot rust komen.

Koppel op het strand in Scheveningen

Strandvakantie in Nederland met hond

Met een hond op het strand, dat is erg leuk in Nederland. Hoewel je in veel gebieden de hond aan de lijn moet houden, zoals in steden, parken en winkelstraten (uitzonderingen bevestigen de regel!), mogen honden echter op veel stranden loslopen. Vooral op de hondenstranden en in het laagseizoen van oktober tot mei. Een vakantie in Nederland met hond is vooral leuk in Noordwijk en Texel.

Noordwijk

Het strand van Noordwijk is in 2017 opgenomen in de lijst van de mooiste strandbestemmingen ter wereld – zelfs door National Geographic. Zo weet je zeker dat je in Noordwijk een van de mooiste stranden van Nederland leert kennen. Honden mogen loslopen in de daarvoor bestemde gebieden en paden.

Texel

Het eiland Texel heeft 30 km zandstrand, een imposante rode vuurtoren en schilderachtige dorpjes. Met de veerboot vanuit Den Helder bereik je Texel gemakkelijk en jouw hond mag mee aan boord. Jouw hond voelt zich thuis op het eiland, want op veel stranden mag hij of zij loslopen.

Pittoreske molen op Texel

Strandvakantie in Nederland met kinderen

Vakantie in Nederland met kinderen? Het is gewoon leuk! Veel Nederlanders blijven voor hun vakantie in eigen land. Er is hier immers natuur, witte zandstranden met duinen, lido’s en je voelt zich natuurlijk meteen thuis. Je kunt ook dierentuinen en pretparken verkennen met jouw kinderen. Daarnaast kun je kiezen voor een vakantiepark aan zee waar van alles te beleven is.

Ameland

Het eiland Ameland is vooral populair bij gezinnen met kinderen. Het Museum Strandgut Räuber laat je de geschiedenis van de Amelandse boeren zien, in Bad de Golfslag kun je lekker spetteren met de kinderen en zelfs met een bootje zeehonden zoeken. Schelpen verzamelen, strandkastelen bouwen en spetteren in het water, het kan allemaal op de lange zandstranden van het eiland. Interessant zijn ook de mooie dorpjes met de huizen van de commandant. Een leuke manier om met de kinderen het eiland te verkennen is per fiets, want Ameland is een fietseiland. Huur een vakantiehuisje op Ameland, laat de wind in je gezicht waaien en kom ’s avonds met het hele gezin naar een strandrestaurant.

Naar Blog overzicht