In deze ultieme gids geven we je handige tips waar je op moet letten bij het huren van een luxueus verblijf, mocht je dat van plan zijn voor je volgende vakantie. Een verblijf in een luxe villa is voor velen een droom. Een luxe villa huren is dan ook populair en goed te verwezenlijken met het grote aanbod villa’s van Belvilla door heel Europa. Maar welke faciliteiten zou je kunnen zien als luxe? Wat onderscheidt een luxe villa van een groot vakantiehuis? Mocht je daar twijfels over hebben, lees dan gauw verder en neem de volgende tips in acht wanneer je op zoek gaat naar jouw luxe villa voor je volgende vakantie.

Bedenk de locatie van de luxe villa

Wanneer je een luxe villa wilt huren, is allereerst de locatie van groot belang. Waar bevindt de villa zich? Overleg dus met je reisgezelschap waar jullie naar toe willen. Een luxe villa in Italië bijvoorbeeld, of liever in Spanje. Wellicht gaan jullie juist op wintersport, en ben je op zoek naar een luxe villa in de Oostenrijkse Alpen. Op het moment dat de locatie van de villa voor je volgende vakantie vast staat, kun je pas echt gericht gaan zoeken.

tuinset in goed onderhouden tuin

Zet je vakantiebudget vast

Het is onontkomelijk: je vakantiebudget. De luxe villa die je gaat huren moet natuurlijk wel binnen het budget van jou en je reisgezelschap passen. Bedenk van te voren dus wat jullie budget is, en pas hier je zoekopdracht op aan. Houd ook rekening met activiteiten die je wilt ondernemen en bereken deze mee in je uitgaven.

Kies de faciliteiten bij je luxe villa

Een luxe villa huren betekent dat je gebruik kunt maken van verschillende faciliteiten. Zo kan het zijn dat een luxe villa een (privé)zwembad, een sauna, jacuzzi, open haard, of wellicht een barbecue heeft. Sowieso hebben luxe villa’s vaak een grote keuken die van alle gemakken is voorzien. Ook is de tuin vaak prachtig onderhouden, groot, omheind, en aangekleden met mooie en comfortabele tuinmeubels. Perfect dus voor een groot verblijf!

Ultra – tip: lees de beschrijving van het vakantiehuis goed en contacteer indien nodig de eigenaar. Bekijk altijd of het energieverbruik of zwembad schoonmaak inbegrepen zit in de prijs van de luxe villa!

luxe villa met weelderige tuin

Huur een luxe villa met een grote groep

Ga je met een grote groep op vakantie? Dan is het huren van een luxe villa zeker een goed idee. Omdat deze huizen groot zijn, is er vaak is per slaapkamer een badkamer, waardoor iedereen genoeg privacy heeft. Welke van deze faciliteiten hebben voor jou de voorkeur?

Kies je vervoermiddel

Ook niet onbelangrijk is de vraag hoe je bij je luxe villa komt. Is het relatief dichtbij, dan is een autovakantie een optie. Of misschien kun je wel met de trein! Belvilla heeft namelijk overal in Europa luxe villa’s te huur, van Nederland tot in Kroatië en van Zweden tot in Portugal. Verder weg is reizen met het vliegtuig ideaal. Neem deze overweging zeker mee in je reisbudget, voordat je een luxe villa huurt.

Jouw volgende vakantie – boek op tijd

Hoewel last-minute aanbiedingen meepakkers kunnen zijn, is het goed mogelijk dat je teleurgesteld wordt en je favoriete luxe villa niet meer te huur is. Zorg er dus voor dat je op tijd boekt en de reservering van jouw luxe villa vastlegt.

Een luxe villa huren – leg jezelf in de watten

In deze gids hebben we gezien dat het belangrijk is om te bedenken waar de villa moet liggen, hoeveel je te besteden hebt, welke faciliteiten jouw voorkeur hebben, en wanneer je op vakantie wilt. Daarna zit er nog maar één ding op: boek die luxe vakantiewoning en geniet van alle faciliteiten die erbij horen!


Naar Blog overzicht