Een greep uit ons aanbod in Willingen

Bekijk alles

Wintersport Willingen

Op een relatief kleine afstand van Nederland ligt het sfeervolle wintersportgebied Willingen. Waarschijnlijk zal dit gebied je niet zo bekend in de oren klinken, maar dat maakt het zeker niet minder interessant. Het dorp is gelegen op een hoogte van 580 meter en beschikt als enige skigebied in het Sauerland over een gondelbaan, die je naar de top van de Ettelsberg voert. In totaal beschikt het gebied over 16 kilometer aan pistes, maar met één skipas heb je onder andere toegang tot het nabij gelegen wintersportgebied van Winterberg. Dat betekent winterpret voor heel de familie.

Kenmerken

Skigebied
Skigebied Willingen
Skigebied
  Skigebied
Skigebied Willingen
Skigebied Willingen
Hoogte skigebied
830m
560m
Skiliften
Cabineliften
1x
Stoeltjesliften
1x
Sleepliften
14x
Pistes Totaal: 16km
Beginner
0km
Gemiddeld
7km
Gevorderd
9km
Expert
0km
Snowboarding
Half-pipes
0x
Funparks
0x
Boarder Cross
0x
Snowparks
0x
Langlaufen Totaal: 96km

Bekijk ons wintersportaanbod

95 wintersport chalets in Skigebied Willingen

Bekijk ons aanbod

Inspiratie

Ontdek Willingen op de latten

Het kindvriendelijke skigebied van Willingen behoort tot het wintersportgebied van Sauerland. De pistes zijn voornamelijk geschikt voor de beginnende wintersporters of voor de wintersporters die de spieren alvast willen opwarmen. Een groot voordeel is dat het op en rond de pistes iets rustiger is. Zo kun je ongestoord genieten van je wintersportvakantie.

Lees meer
Verken de omgeving van Willingen

Het skigebied van Willingen behoort tot de Wintersport-Arena Sauerland. Dit wintersportgebied beschikt in totaal over 62 kilometer aan pistes. Met één skipas kun je dan ook heerlijke afdalingen maken op de pistes van bijvoorbeeld Winterberg, Altastenberg en Neuastenberg. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de in totaal acht gebieden die de Wintersport Arena rijk is.

Lees meer
Bleef nog meer activiteiten

Iedereen beleeft hier sneeuwplezier. Zowel jong en oud vindt hier zijn activiteit. Of je nu wilt winterwandelen, rodelen, snowboarden, skiën of langlaufen. Willingen heeft, samen met de omliggende skigebieden, alle facetten in huis om je wintersportvakantie onvergetelijk te maken. Voor een echte adrenalinekick kun je uitwijken naar het fantastische funpark, waarover het skigebied beschikt.

Lees meer
Iets anders sneeuwpret

Zitten de pistes je even tot hier dan heb je in Willingen keuze tot overvloed. In het centrum van Willingen vind je voldoende winkeltjes en restaurantjes waar je aangenaam kunt vertoeven. Als je liever een cultureel uitstapje maakt, breng dan zeker een bezoekje aan het Curiuseum net buiten Willingen of aan het 16e-eeuwse kasteel Schloss Bruchhausen. Een dagje in tropische sferen kan eveneens in Willingen in het Lagunen-Erlebnisbad. Een paradijs voor jong en oud.

Lees meer
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020