Een selectie van onze wintersporthuizen

Baiersbronn: sneeuwpret op en rond de pistes

Er is in het Duitse Baiersbronn op het gebied van wintersport een gevarieerd aanbod. Dit in combinatie met een prachtige natuur maakt van Baiersbronn een ideale bestemming voor een skivakantie. Baiersbronn is een rustig dorpje in het Zwarte Woud en populair bij gezinnen en beginners. Het aanbod skipistes is klein, maar fijn. Wie van langlaufen houdt, kan hier zeker zijn hart ophalen met meer dan 62 kilometer loipes. In de nabije omgeving van Baiersbronn zijn enkele grotere skigebieden, zoals de bekende Feldberg voor wie wat meer uitdaging zoekt.

Skigebied
Baiersbronn
Skigebied
  Skigebied
Baiersbronn
Baiersbronn
Hoogte skigebied
1050m
500m
Skiliften
Cabineliften
0x
Stoeltjesliften
1x
Sleepliften
8x
Pistes Totaal: 4km
Beginner
0km
Gemiddeld
1km
Gevorderd
3km
Expert
0km
Snowboarding
Half-pipes
0x
Funparks
0x
Boarder Cross
0x
Snowparks
0x
Langlaufen Totaal: 90km

Bekijk ons wintersportaanbod

3 wintersport chalets in Baiersbronn

Bekijk ons aanbod

Inspiratie

Skiplezier voor starters in Baiersbronn

Vooral kinderen of volwassenen die voor de eerste keer op de latten staan, vinden in Baiersbronn alles wat ze nodig hebben om van start te gaan. De kleine piste biedt een aangename en rustige omgeving om het skiën aan te leren en de blauwe pistes zijn het vervolg hierop. In combinatie met de bosrijke omgeving is het een ideale kennismaking met wintersport.

Lees meer
Prachtige loipes in Baiersbronn

Met meer dan 62 kilometer loipes is Baiersbronn een absolute aanrader voor langlaufers. Zowel lange als korte tochten zijn hier mogelijk en de loipes zijn de hele winter door prima onderhouden. Daarnaast zijn er wandelpaden voorzien voor de winterwandelaar en is er zelfs de mogelijkheid om te schaatsen wanneer de meren rond het dorp dichtgevroren zijn.

Lees meer
Cultuur en folklore in Baiersbronn

Ook tijdens een skivakantie mag er zeker wat ruimte gemaakt worden voor cultuur en folklore. Wie in februari naar Baiersbronn trekt, kan proeven van de lokale tradities tijdens de carnavalsstoeten die hier een geheel eigen karakter hebben. Daarnaast is de ruïne van het Allerheiligen klooster met bijhorende waterval in Oppenau zeker een aanrader.

Lees meer
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020