weekendje weg collega's groepshuis Belvilla vakantiehuizen

Sommigen moeten er niet aan denken, terwijl anderen het al jaren doen: een weekendje weg met collega’s. Een clubje collega’s van een Eindhovense apotheek gaat ieder jaar samen een weekendje op pad, al ruim tien jaar lang. Benieuwd hoe ze hun weekendjes invullen? Je leest het in deze gastblog.

Jaarlijkse traditie

Namens de collega’s doet Annette het woord. Zij is er vanaf het begin bij geweest en heeft geen weekend gemist. Annette legt uit hoe het startte: “We hebben een erg gezellige, vaste groep collega’s. De personeelsdagjes waren altijd al zeer geslaagd, wat ons op het idee bracht om eens een heel weekend samen weg te gaan. Die eerste keer in 2003 is ons zo goed bevallen, dat het nu een jaarlijkse traditie is geworden. We zijn al in een tiental huisjes verbleven, waaronder een watermolen in Zuid-Limburg, een woning op een vakantiepark in Noord-Brabant, we hebben ons ‘eigen’ jachtopzichterhuisje op een landgoed gehad en de laatste keer logeerden we op een boerenbedrijf in Boekel. Allemaal weekendjes waar we met veel plezier op terugkijken!”

weekend collega's watermolen Zuid-Limburg Belvilla vakantiehuizen

In Zuid-Limburg verbleven de collega’s in een watermolen

weekend collega's jachtopzichterhuis landgoed Beesd Belvilla vakantiehuizen

De dames hadden ook even hun ‘eigen’ jachtopzichtershuisje op een landgoed

weekendje collega's Boekel boerderij Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis Mooi Zicht in Boekel gaf de collega’s een kijkje in het boerenleven

Vakantiehuis op korte afstand

“Ons gezelschap wisselt ieder jaar wel wat, maar bestaat globaal uit zo’n zeven tot tien personen.”, gaat Annette verder. “Het is zeker geen verplichting, maar over het algemeen is het animo groot. Vast staat dat we op korte afstand van Eindhoven verblijven, want degenen die de dag afsluiten, willen zich ook snel bij de rest van de groep aansluiten. We kunnen natuurlijk geen briefje op de deur van de apotheek hangen à la: ‘Kom maandag maar terug, we zijn een weekendje weg’”, voegt Annette lachend toe.

Vaste onderdelen

“Meestal zijn het twee collega’s die de organisatie doen en het jaar erop het stokje weer doorgeven.”, vertelt Annette. “Inmiddels hebben we wel vaste onderdelen ingebouwd. Zo doet de eerste ploeg de boodschappen op vrijdagmiddag en gaan we die avond wokken of bakplaten in het vakantiehuis, gevolgd door een spelletje of zelfgemaakte quiz. De slaapkamerindeling staat ook vooraf al vast. De twee snurkers slapen bijvoorbeeld bij elkaar op één kamer.”

jachtopzichterhuis Beesd landgoed weekend collega's Belvilla vakantiehuizen

De eerste collega’s arriveren bij de landgoedwoning in Beesd

weekend collega's keuken Belvilla vakantiehuizen

Samen de keuken in om het avondeten voor te bereiden

weekend collega's wokken Belvilla vakantiehuizen

Bijna klaar om te gaan wokken

weekend collega's Belvilla vakantiehuizen

De vrijdagavond lekker borrelen in het vakantiehuis

“Op zaterdag ontbijten we uitgebreid ‘thuis’ en plannen we meestal een middagje buiten. We hebben leuke workshops gevolgd, van trommelen op een djembe tot een workshop mozaïek. Ook hebben we op solexjes en oude scooters rondgereden. Voor de zaterdagavond hebben we nu al voor de derde keer een thuiskok ingeschakeld. Die stelt vooraf een menu voor, komt naar het vakantiehuis waar hij de tafel dekt en wij hoeven alleen maar aan te schuiven. Zo heeft iedereen vrij en kunnen we bovendien allemaal een wijntje drinken.”, zegt Annette.

weekend collega's ontbijt Belvilla vakantiehuizen

Zaterdagochtend ontbijten de collega’s uitgebreid in het vakantiehuis

“Op zondag doen we meestal een begeleide wandeling, bijvoorbeeld door een stad, en sluiten we traditioneel het weekend af met een high tea. Tijdens onze stadswandelingen door Maastricht, Breda en Antwerpen hebben we deze steden van een heel andere kant gezien. Het afgelopen jaar dachten we in Boekel zelf een wandeling te doen. Op internet hadden we een route gevonden, maar die bleek in de praktijk helaas niet te kloppen. Uiteindelijk hebben we ons met een terrasje en een ijsje toch nog goed vermaakt. Misschien dat we de volgende keer beter weer onder begeleiding kunnen gaan wandelen”, knipoogt Annette.

weekend collega's wandeling Landgoed Mariënwaerdt Belvilla vakantiehuizen

Samen wandelen over het Landgoed Mariënwaerdt

Lekker op het terras buiten voor het vakantiehuis

Lekker op het terras buiten voor het vakantiehuis

Mooie herinneringen en veel lol

“Nu ik zo terugdenk, hebben we in al die jaren zoveel mooie herinneringen opgebouwd! En vooral heel veel lol gehad met elkaar! De twee collega’s die dit jaar ons weekend plannen zijn alweer vol aan de slag. Ben benieuwd wat het gaat worden!”, sluit Annette ons gesprek af.

Tips voor een weekendje weg met collega’s

Wil je ook wel eens een weekendje weg met collega’s? Uit deze gastblog heb je vast al diverse ideeën opgedaan. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

  1. Zorg voor een vakantiehuis waar je voldoende ruimte hebt, zodat je je ook even kan terugtrekken. Denk bovendien van tevoren na hoe iedereen het liefst slaapt. Sowieso zijn meerdere slaapkamers en badkamers fijn en is het handig om te checken hoeveel een- en tweepersoonsbedden in huis zijn.
  2. Vaak vertrek je na werktijd op vrijdag als je een weekendje weggaat met collega’s. Kies dus liefst een vakantiehuis dat in de buurt van je werk ligt, zodat je de reistijd beperkt.
  3. Stem vooraf met elkaar af wat je doet met het eten. De collega’s van de apotheek kiezen voor de vrijdag voor wokken of bakplaten en lieten op zaterdag al meerdere keren een thuiskok komen. Je kunt natuurlijk ook naar een restaurantje in de buurt gaan of wie weet ontpopt één van je collega’s zich wel als masterchef!
  4. Kies wat activiteiten tijdens je weekendje met collega’s. Een begeleide wandeling of toertocht kan leuk zijn, evenals een workshop.

Voor vakantiehuizen voor jou en je collega’s neem je een kijkje bij onze groepshuizen. Op de website kun je gemakkelijk selecteren in welke regio je wilt verblijven en aangeven hoeveel slaapkamers je wenst. Kortom, een weekendje weg met je collega’s heb je zo geboekt!