De winter: het is niet het meest favoriete seizoen van iedereen. De een vindt het heerlijk om naar buiten te gaan met het weer, maar er zijn ook genoeg mensen die het liefst onder de dekens kruipen met een kop warme chocolademelk. Echter, Nederland verandert in de winter op verschillende plaatsen in prachtige, magische bestemmingen, die je eigenlijk wel gezien moet hebben. Om je op pad te helpen, hebben wij een lijstje voor je samengesteld met een aantal leuke winterse bestemmingen in Nederland.

Kerstmarkt Maastricht

In het gezellige Maastricht gaat dit jaar de kerstmarkt weer van start. Op het Vrijthof verzamelen allerlei kraampjes zich met lekkernijen zoals zalige oliebollen en glühwein. Alles wat je je kunt bedenken, kun je halen op deze kerstmarkt. Cadeaus voor onder de boom? Check. Is het koud en ben je je handschoenen vergeten? Check. Maar er is meer… Je kunt namelijk op het Vrijthof schaatsen op een schaatsbaan van maar liefst 1000m2 en er is een reuzenrad van wel 45 meter hoog. Vervelen zal je je hier zeker niet. De kerstmarkt in Maastricht is dit jaar van vrijdag 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018. Is Maastricht toch net te ver weg? Overal in Nederland bevinden zich rond december kerstmarkten, zoals in Amsterdam, Rotterdam en Wageningen.

Wintersporten in Nederland

Wintersporten is iets waarvoor je tegenwoordig helemaal niet meer naar het buitenland hoeft. In Nederland zijn er namelijk genoeg mogelijkheden om te genieten van alle winterse sporten. Zo zijn de duinen langs de Nederlandse kust perfect voor langlaufen zodra er voldoende sneeuw is gevallen. Mocht er toch geen sneeuw vallen, dan zijn er tegenwoordig gelukkig meer dan genoeg overdekte skibanen. Hier kun je ski- of snowboard les krijgen en na afloop kun je nog genieten van een lekkere borrel bij de après-ski. Ook kun je deze winter gaan schaatsen. Het mooiste is dit natuurlijk op natuurijs, maar ook hier geldt; je kunt ook gaan schaatsen op één van de vele indoorbanen.

Nieuwjaarsduik

Ben jij een echte extremist? Doe dan op 1 januari 2018 mee met de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. De Nieuwjaarsduik is inmiddels een echte Hollandse traditie met ruim 40.000 duikers verdeeld over heel Nederland, waarvan er 10.000 deelnemen in Scheveningen. Natuurlijk kun je ook op andere plekken mee doen met de Nieuwjaarsduik, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, de Biesbosch en nog vele andere plekken.

Winter Efteling

Wie wil er nou niet de magie van de Winter Efteling beleven? Op de vele pleinen kun je je vermoeide lichaam verwarmen aan het Vreugdevuur of je kunt over de ijsbaan zwieren samen met je vrienden of je geliefde. Ook kun je genieten van alle spannende attracties die zich in het park bevinden of wegsmelten bij je favoriete sprookje. Wil je tijdens de feestdagen naar de Winter Efteling? Dat is zeker mogelijk. Je kunt zowel kerst als Oud & Nieuw in de Winter Efteling vieren. Heb je dan nog niet genoeg van alle sprookjes en wil je nog langer genieten? Dan kun je altijd overnachten in een van de Belvilla vakantiehuizen.

Bekijk alle verblijven in de buurt van de Efteling

Wandelen op de mooiste Nederlandse bestemmingen

De natuur in Nederland is prachtig, ook in de winter. Zo kun je een prachtige wandeling maken op de Veluwe. Hier kun je genieten van de magnifieke natuur van het Nationaal Park Veluwezoon. Geef je meer om afwisseling? Dan is een wandeling bij de Utrechtse Heuvelrug zeker een aanrader. Van dichte naaldbossen loopt het gebied over tot beuken- en eikenlanen, tot akkers en graslanden. Ook kun je een fantastische wandeling maken door een mooi landschap bij Zandvoort, met loofbossen, duinen en strand. Hier loop je door het noordelijke deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar u herten, reeën en vossen kunt spotten en waar u kan geniet van het schitterende uitzicht.

We hopen je door deze tips uit je winterdip te houden. Naar welke bestemming in Nederland ga jij graag in de winter?