Azuurblauw water, diverse stranden en aangename temperaturen: het is niet voor niets dat Kroatische steeds populairder wordt. Maar als je niet tussen de horden toeristen wilt verblijven, dan is een vakantie op deze onontdekte eilanden zeker aan te raden.

1. Schapenkaas, wijnen en lamsvlees: bezoek Brac

Ondanks dat dit eiland nog niet heel bekend is, is dit het op twee na grootste eiland in de Adriatische zee. Met een kustlijn van ruim 175 kilometer, kunnen strandliefhebbers hier zeker hun hart ophalen. Ontdek hier de kleine baaitjes met kiezelstranden of stap in de auto naar het noorden en ga heerlijk bakken op een zandstrandje vlak bij Vela luka. Naast de prachtige stranden, staat dit eiland ook bekend om zijn uitgestrekte pijnboombossen en wijngaarden. En met ruim 2700 zonuren per jaar, wordt dit eiland het zonrijkste gebied van de Adriatische kust genoemd. Staan je koffers al klaar?

Alle huizen op Brac

2. Hvar: een van de mooiste eilanden ter wereld

Hvar is het langste en zonnigste eiland van Kroatië. Vanuit de haven in Split, ben je binnen 2 uurtje varen in Hvar. Het eiland beschikt over vele mooie baaitjes en kleine kiezelstrandjes. Maar ook Hvar stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad wordt omringd door prachtige bergen en vanuit de jachthaven kun je een bezoekje brengen aan de nabijgelegen eilandgroep. Ben je naast een rustige vakantie ook op zoek naar een stadje met een bruisend nachtleven? Dan zit je in Hvar goed!

Alle huizen op Hvar

3. Ontdek het grootste eiland van Kroatie: Krk

Krk is het grootste eiland van Kroatië. Op het eiland kun je je ogen blijven uitkijken. Waar het zuiden voornamelijk gekenmerkt wordt door bergen en een ruig en kaal landschap, is het noorden daarentegen erg groen met bossen en vele akkers. Naast de natuur heeft Krk ook vele leuke plekjes om te bezichtigen. Vanuit Omisalj heb je vanaf de klif een prachtig uitzicht over zee. Maar ook Punat is door de gezellige sfeer en mooie boulevard zeker de moeite waard om te bezoeken. Natuurlijk heb je ook op dit eiland een ruime keuze uit strandjes en prachtige baaitjes.

Alle huizen op Krk

4. Bezoek een van de Kvarner eilanden

Kvarner ligt tussen het schiereiland Istrië en Noord-Dalmatië. De eilanden dit tot de Kvarner baai behoren zijn echte pareltjes. De eilanden staan voornamelijk bekend om hun prachtige haventjes, verborgen stranden en bijzondere natuur. Vanuit de Kvarner baai kun je met een bootje alle eilanden bezoeken. Wist je dat ook Krk tot de Kvarner baai behoort? Maar ook Losinj met romantische vissersdorpje, Rab met bijzondere baaien en Cres met idyllische heuveldorpjes behoren tot de eilanden groep. Naar welk eiland ga jij?

Alle huizen in Kvarner

Alle huizen in Kroatië