Wil jij deze zomer graag heerlijk kunnen genieten van je vakantie op een tropisch eiland? Om je te inspireren en te helpen bij je keuze hebben wij de top 10 Europese eilanden op een rijtje gezet. Er staan bestemmingen tussen voor zowel strandliefhebbers als avonturiers. Lees snel verder!

Sardinië, Italië

Rena Bianca-strand, het eiland van Noord-Sardinië, Italië

De veelzijdigheid van dit eiland zorgt ervoor dat je het tropische eilandgevoel kunt ervaren op de paradijselijke stranden, maar ook eindeloos kunt rondtoeren door de prachtige natuur. Al kun je natuurlijk dagenlang op je strandbedje genieten van de zon en dobberen in het helderblauwe water, de culturele bezienswaardigheden zijn ook zeker een bezoekje waard! Trek bijvoorbeeld landinwaarts door het Gennargentu-gebergte en Parco Nazionale del Gennargentu en vergeet niet een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Cagliari.

Ibiza, Spanje

Ibiza, Spanje

Het eiland dat uiteraard niet mag ontbreken in dit lijstje is het feesteiland Ibiza! Dit Spaanse eiland is al jaren enorm populair onder alle leeftijden en doelgroepen. Want ook dit eiland biedt vele mogelijkheden, waardoor het een geschikte bestemming is voor zowel jongeren, koppels en families. Want naast de bekende uitgaansgelegenheden, is dit eiland ook rijk aan vrolijke en kleurrijke hippiemarkten, azuurblauwe baaitjes en biedt het heerlijke eetgelegenheden in de historische hoofdstad Ibiza-stad. Bekijk dus zeker eens de mogelijkheid om een villa op Ibiza te huren.

Santorini, Griekenland

Santorini-eiland, Griekenland. Ongelooflijk romantische zonsopgang op Santorini. Oia dorp in het ochtendlicht. Geweldig uitzicht op de zonsondergang met witte huizen. Eiland van geliefden
Prachtig uitzicht op kerken in het dorp Oia, het eiland Santorini in Griekenland bij zonsondergang, met dramatische hemel

Iedereen kent natuurlijk de witte huisjes en kerken met blauwe daken tegen de steile rotswand van de plaatjes en ansichtkaarten. Op het vulkaaneiland kun je eindeloos genieten van zomerse temperaturen, wandelen tussen de smalle steegjes, tot rust komen op de zwarte stranden en de zon onder zien gaan op fotogenieke plekken. De unieke bouwstijl van Santorini ervaar je het beste in de plaatsen Fira, Oia, Mechalochori en Kamari.

Madeira, Portugal

Panoramisch uitzicht op Camara de Lobos, het eiland Madeira, Portugal

Madeira, ook wel bekend als het bloemeneiland, is de ultieme vakantiebestemming voor de avonturiers. Hier vind je namelijk niet de hoge zomerse temperaturen, ideaal dus om te gaan wandelen of fietsen. Daarnaast heb je door de wat lagere temperaturen geen last van het massatoerisme. Zo kun je ongestoord rondtoeren door het Portugese eiland. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de exotische tuinen en schilderachtige dorpjes of reis rond door de bossen, het ruige gebergte en de steile kliffen.

Canarische Eilanden, Spanje

Zonsopgang in de stad Puerto de Santiago, Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje

Door de veelzijdigheid van deze eilanden is het moeilijk om de beste er tussenuit te kiezen. Daarom hebben wij de vijf populairste Canarische Eilanden in dit lijstje opgenomen. Voor de jongeren en strandliefhebbers zijn Gran Canaria en Tenerife ideaal. Hier kun je eindeloos genieten op de tropische stranden met hemelsblauw water. Daarnaast zijn Fuerteventura, La Palma en Lanzarote geschikt voor de avonturiers. Dit zijn de perfecte locaties om watersporten te beoefenen zoals duiken, snorkelen en wind- en kitesurfen of om wandelingen te maken langs vulkaankraters, groene bossen en watervallen.

Kreta, Griekenland

Agios Nikolaos, Kreta, Griekenland. Agios Nikolaos is een pittoresk stadje in het oostelijke deel van het eiland Kreta, gebouwd aan de noordwestelijke kant van de vredige Mirabello-baai

Kreta is al jaren het populairste Griekse eiland onder de vakantiegangers. Ook al staat dit eiland vooral bekend om het feestgedeelte van Chersonissos, heeft dit grote eiland nog veel meer te bieden. Zo kunnen de reizigers die meer op zoek zijn naar rust, reizen door de ruwe bergen in het binnenland, Griekse cultuur ervaren in de steden Rethymnon, Chania, Agios Nikolaos, Kritsa en Matala, door de Samariakloof wandelen en urenlang in de zon liggen op de vele stranden. Populaire stranden zijn Elafonissi (roze zandstrand), Balos Beach en Vai (palmenstrand).

Sicilië, Italië

Italiaanse vakanties. Beste stranden van het eiland Sicilië – Scopello

Op dit Italiaanse eiland gaan zon, zee, kunst, architectuur, geschiedenis en heerlijk eten hand in hand. Op dit eiland is er dus echt voor elk wat wils! Maak een stedentripje door de authentieke steden Palermo en Syracuse, beklim de Etna (meest actieve vulkaan van Europa), wandel door de kloof van Alcantara en toer rond door het gevarieerde landschap. Daarnaast biedt het eiland natuurlijk genoeg prachtige zandstranden om lekker tot rust te komen!

Hvar, Kroatië

Luchtfoto van Paklinski-eilanden in Hvar, Kroatië. Turquise waterbaaien met luxe jachten en zeilboten. Getinte afbeelding

Hvar staat ook wel bekend als het Ibiza van Kroatië. Dit eiland beschikt namelijk over uitstekende uitgaansgelegenheden. In het westen vind je het gezellige nachtleven en kun je terecht in verschillende barren en terrassen. Ben je op zoek naar wat meer rust? Trek dan richting het noorden. Hier kun je rondreizen door de leuke badplaatsen, adembenemende lavendelvelden, uitgestrekte wijngaarden en schitterende natuurgebieden. Een echte aanrader is om hier een dag te eilandhoppen naar onder andere Brač en Vis.

Mallorca, Spanje

Luchtfoto, jachthaven van Santa Ponsa, regio Calvia, Mallorca, Balearen, Spanje

Mallorca is het geschikte eiland om lekker te gaan rondtoeren. We raden het dan ook zeker aan om hier een auto te huren. Reis vervolgens rond door het berglandschap en de authentieke bergdorpjes. Even genoeg rondgetrokken? Dan kun je heerlijk uitrusten op een van de vele grote stranden of verborgen baaitjes. Bovendien mag niet vergeten worden dat dit ook echt een feesteiland is. Zoek daarom de gezellige cafés en terrasjes op in het bruisende nachtleven.

Zakynthos, Griekenland

Navagio Shipwreck Zakynthos
Navagio-strand. Schipbreukbaai, het eiland van Zakynthos, Griekenland. Uitzicht van boven

Een eiland dat steeds populairder wordt onder de vakantiegangers is Zakynthos. Dit Griekse eiland is zo geliefd, omdat je alles in een korte tijd kunt zien. Je kunt hier namelijk gemakkelijk op de meest prachtige locaties komen door een auto, scooter of quad te huren en het is bovendien één van de weinige eilanden waar je ook heerlijk kunt fietsen. Naast de vele stranden, schitterende zonsondergangen en het snorkelen tussen de schildpadden, is het eiland rijk aan bezienswaardigheden. Een bezoekje aan Cameo Island, Shipwreck Beach, Zakynthos stad en de blauwe grotten zijn dan ook zeker de moeite waard!

Naar Blog overzicht