Overnachten in een grotwoning

Voor een bijzondere vakantie is deze woning in Spanje jouw ideale vakantiehuis! Hier verblijf je namelijk in een gerestaureerde grotwoning met jacuzzi en sauna. Misschien krijg je een beetje een Flinstone’s gevoel en voelt het als reizen in de tijd. De grotwoning van Belvilla ligt op een unieke locatie en is helemaal in Spaanse sferen ingericht. Met wie zou jij willen overnachten in deze grotwoning?

De grotwoning

Een vakantiehuis in een grot brengt niet alleen een bijzondere sfeer met zich mee. Door de bouw in de aarde heeft de grotwoning ook het hele jaar door een constante temperatuur van rond de 17 à 20 graden. In elk seizoen kan je hier dus heerlijk overnachten. Daarnaast zorgen de dikke muren voor een heerlijke stilte. Ervaar het zelf eens, overnachten in een grotwoning als vakantiehuis!

Speciaal interieur

Het woord ‘alhambra’ betekent letterlijk ‘rood paleis’ en deze grotwoning in Cubas doet zijn naam zeker eer aan. Deze rustieke woning ligt in de kloof van de Jucar-rivier en heeft na renovatie haar originele karakter behouden. En naast dat de grotwoning er bijzonder uitziet, is het ook nog eens luxe! Zo vind je er een jacuzzi, uitgehouwen in rotsen, een infraroodsauna en een gedeeld zwembad.

Ontdek de omgeving

Deze grotwoning ligt in de kloof van de Jacur-rivier in de streek Albacete. Wandelen, vissen en uitrusten kan hier als de beste. De natuurliefhebbers zullen de rijke flora en fauna van dit gebied zeker waarderen. Doordat de grotwoning in een smalle kloof ligt, heerst er een microklimaat met een hele aangename temperatuur in de winter. Je vindt hier verschillende boomsoorten, zoals vijgencactussen, granaatappel-, laurier-, khaki- en sinaasappelbomen. Op een aantal kilometer afstand vind je de dorpjes Jorquera en Alcalá del Jácur. Beide dorpjes zijn de moeite waard om te bezoeken vanwege de mooie bouwkunst, gewoontes en natuurlijk heerlijke gastronomie.

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden en zou jij willen overnachten in een grotwoning?

Bekijk dit vakantiehuis