Wil je deze zomer wat meer van ons eigen land bekijken en eropuit trekken met je vrienden of familie? In Nederland zijn er genoeg mooie en leuke plekken om te bezoeken, die geen geld kosten! Bij de volgende bezienswaardigheden kun jij je portemonnee mooi in je zak houden.

Binnenhof

1. Binnenhof (Den Haag)

Mocht je een dag Den Haag op de planning hebben staan, dan is het Binnenhof een plek die je zeker niet mag overslaan. Dit gebouwencomplex is het centrum van de Nederlandse politiek en is erg leuk om een keer gezien te hebben. Slenter over de kinderkopjes en wie weet stuit je wel op een Nederlandse politicus.

Vrijthof

2. Vrijthof (Maastricht)

Eén van de gezelligste pleinen in Nederland, vind je toch wel in Maastricht. Deze stad is zelf al een (gratis) bezienswaardigheid op zich, maar het Vrijthof bevat ook veel monumenten. Strijk neer op een van de vele terrassen en geniet van een heerlijke sfeer.

Amsterdamse grachten

3. De grachten van Amsterdam (Amsterdam)

Wanneer je in Amsterdam bent, kun je er niet omheen: de Amsterdamse grachten. Deze gezellige aangelegenheid zorgt voor veel mooie kiekjes en is iets dat Amsterdam zeker typeert. Met zonnig weer is het ook heerlijk om aan de grachten te zitten en te ontspannen.

Loonse en Drunense duinen

4. De Loonse en Drunense duinen (Noord-Brabant)

Natuurliefhebbers kunnen terecht bij de Loonse en Drunense duinen in Noord-Brabant. Sinds 2000 is dit een nationaal park van 3500 hectare groot. Het park bestaat grotendeels uit droge zandverstuivingen en naaldbos. De perfecte plek voor een mooie wandeling!

Zaandam

5. Zaanse schans (Zaandam)

Wie aan Nederland denkt, denkt aan molens! En die kun je onder andere bekijken in de Zaanse Schans. Dit uniek stukje Nederland ademt de Hollandse sfeer en zorgt voor een mooi aangezicht. Maak een fietstocht langs de vele molens.

Deltawerken

6. De Deltawerken (Zeeland)

Misschien niet direct het mooiste plekje om te zien in Nederland, maar wel degelijk interessant: De Deltawerken. Dit verdedigingssysteem ter bescherming van hoogwater van de zee staat met name in Zeeland, zuidelijk Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Kaasmarkt

7. De kaasmarkt (Alkmaar)

Nederlanders zijn natuurlijk echte kaaskoppen en daardoor mag een bezoek aan de kaasmarkt in Alkmaar ook niet ontbreken. Op het Waagplein liggen tientallen kazen opgestapeld en daaromheen slenteren de kaasdragers, om met kopers te onderhandelen over de prijs.