De lente is het ideale moment om weer lekker naar buiten te gaan. Wandelen, fietsen, maar óók leuke uitstapjes maken. Met of zonder jas, deze activiteiten zorgen in ieder geval voor een leuke (mid)dag! Wij zetten ze voor je op een rij, allemaal in eigen land.

1. Harry Potter Expo in Utrecht

Echte fans van Harry Potter mogen dit natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan: de Harry Potter Expo. Weliswaar niet buiten, maar wel erg leuk om een keer gezien te hebben. Nog tot 30 juni te bewonderen in het Cinemec in Utrecht. Een uitstapje voor het hele gezin!

2. Eilandhoppen op de Wadden

Wanneer je een paar dagen ertussenuit wilt en wat meer van ons eigen land wilt ontdekken, dan is eilandhoppen op de Waddeneilanden erg leuk! De eilanden onderling hebben directe bootverbindingen, waardoor je erg gemakkelijk een paar dagen op verschillende eilanden kan verblijven. Zo kun je met de veerboot van Texel naar Vlieland, Vlieland naar Terschelling, Terschelling naar Ameland en Ameland naar Schiermonnikoog (en vice versa).

3. Genieten in de natuur in de Veluwe

Het mooie natuurgebied van de Veluwe is ook zeker een bezoek waard. Wanneer je hier nog niet bent geweest, is het erg leuk om hier een dagje of een weekendje door te brengen in het voorjaar. Zo kun je er heerlijk fietsen, wandelen maar natuurlijk ook picknicken! Kies een leuke fietstocht uit, neem wat lekkers mee en lunch midden in de natuur, onder de warme zonnestralen.

4. Activiteiten op Hemelvaartsdag

Met Hemelvaart 2017, op 25 mei, hoeft u niet de hele dag thuis te blijven. Er worden op verschillende plekken in Nederland leuke activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld verschillende festivals, waaronder Dauwpop (Hellendoorn), het Breda Jazz festival en Green Vibrations (Twente), of gezellige braderieën en markten (Brapop in het Zuiderpark in Apeldoorn).

5. Originele uitjes op het water in Amsterdam

Amsterdam, de stad van de grachten. En wat is er nou leuker dan de hoofdstad ontdekken vanaf het water? In Amsterdam worden veel bootuitjes georganiseerd, waaronder een gondelvaart in Amsterdam. Hoef je dus niet helemaal naar Venetië, maar enkel naar onze hoofdstad. Daarnaast kun je ook genieten van een high tea, barbecue of wijnproeverij vanaf het water.

6. Dierenfestival in de Beekse Bergen

Tijdens het driedaagse festival Animal Event in de Beekse Bergen kom je alles te weten over dieren. Dit festival in Hilvarenbeek bestaat uit demo’s, shows, workshops en winkelmogelijkheden. Daarnaast kun je er alles leren over je eigen huisdier of andere diersoorten. Het Animal Event 2017 vindt plaats op 28, 29 en 30 april.

Wat ga jij doen dit voorjaar?