Sevilla is de stad wanneer je op zoek bent naar een stedentripje in een cultuurrijke stad waar ook nog eens heel vaak de zon schijnt! Het is goed bereikbaar met het vliegtuig, heeft genoeg te bieden voor een paar dagen en is erg indrukwekkend. Of je het nu bezoekt tijdens een rondreis door Andalusië, of gewoon voor een weekendje, het is een prachtige stad om te zien. De volgende dingen moet je hier zeker doen!

1. Fiets huren

Wij Nederlanders houden er wel van om plekken te verkennen met een fiets. Wist je dat je in Sevilla heel goed kunt fietsen? Het is een van de weinige steden in het buitenland, waar de fietspaden in orde zijn. Over het algemeen dan! Soms moet je wat stukjes stoep meepikken, maar Sevilla is goed te fietsen. Het is een grote stad, dus je voeten zullen je ook dankbaar zijn! Huur een fiets bij een van de vele verhuurders en fiets langs het water af (hier loopt een fijn fietspad). Tip: steek over via de brug om ook de andere kant van Sevilla te verkennen.

2. Het Real Alcázar bezoeken

Het koninklijke paleis van Sevilla. Tot op heden wordt het nog steeds gebruikt door het koninklijke paar wanneer ze een officieel bezoek brengen aan Sevilla. Naast dat het paleis alleen al het bewonderen waard is, is het ook heerlijk om in de tuinen (met pauwen!) te verdwalen. Mocht je deze prachtige bezienswaardigheid willen bezoeken, reserveer dan alvast kaartjes vooraf via deze website. Je kunt dan tijdens je verblijf meteen doorlopen. Zo voorkom je dat je in de (brandende) zon staat te wachten. Leuk feitje: sommige scènes van Game of Thrones zijn hier opgenomen.

3. De Kathedraal bezichtigen & Giralda beklimmen

Naast het Real Alcázar vind je de immens grote kathedraal van Sevilla. Het is de grootste gotische kathedraal van de wereld en een imposant bouwwerk. Hier kun je prima een aantal uren doorbrengen, er is hier namelijk zoveel te zien! Beklim daarnaast ook de bijbehorende toren: de Giralda. Het grappige aan deze toren is dat hij geen trappen bevat, maar een hellende gang. De reden hiervoor is dat ze vroeger per paard naar boven konden! Het is een klim, maar het uitzicht is het allemaal waard.

4. Loop een rondje over Plaza de España

Een van de mooiste pleinen die ik ooit gezien heb is Plaza de España. Een prachtige romantische plek die iets wegheeft van Venetië. Je kunt hier namelijk ook in een bootje stappen en onder bruggen door varen! Of stap in een paardenkoets en laat je meenemen over het plein. Loop een rondje en ontdek de prachtige bouwstijlen die hier samen komen. Het plein wordt ook vaak als decor gebruikt in films.

5. Hapje eten bij Mercado de la calle Feria

Toen wij met de fiets Sevilla ontdekten, kregen we een goede tip mee van de fietsverhuurder: Mercado de la calle Feria. Een geweldige, authentieke markt, waar je ook tapas kunt eten! Het ligt een beetje verstopt, maar is zeker de moeite waard. Voor € 4 mag je ergens een tapa halen en krijg je er ook nog een drankje bij. Je vindt hier naast veel vis, ook Mexicaans eten, hamburgers en nog veel meer. Het lijkt wel alsof hier alleen maar locals komen, maar dat maakt het juist extra bijzonder om te zien!

Heb jij al een weekendje Sevilla op de planning staan?