Andalusië is een prachtige streek in Zuid-Spanje. Eentje die je ooit eens bezocht moet hebben. En met de vele plaatsjes, die allemaal het bekijken waard zijn, is het de uitgelezen kans om een roadtrip te maken! En dat is ook precies wat ik in september ga doen. Vandaag geef ik je mijn tips over de voorbereiding van zo’n trip!

Route uitstippelen

Voordat je aan de roadtrip begint, is het handig om voor jezelf alvast een route uit te stippelen met de plekken die je écht gezien wilt hebben. Wil je nou niet precies vastzitten aan bepaalde steden of dorpen? Bepaal dan in ieder geval naar welke plek je vliegt en vanaf waar je weer terugvliegt. Je kunt natuurlijk ook met de auto naar Andalusië rijden maar dan ben je minstens twee dagen onderweg. Plekken waar wij een bezoek aan gaan brengen zijn onder andere: Málaga, Ronda, Sevilla, Cadiz, Cordoba en Granada. Onderweg zullen we ook zeker in (witte) dorpjes stoppen en andere plekjes die we er leuk uit vinden zien.

Verblijven boeken

Heb je eenmaal besloten waar je precies heen wilt en hoe lang je daar wilt blijven? Dan kun je de accommodaties boeken. Nu kun je er voor kiezen om ergens op de bonnefooi naartoe te gaan en vervolgens daar pas een overnachting reserveren, maar de kans bestaat dat er dan al veel vol is. Mocht je dus voor jezelf globaal hebben waar je heen wilt en hoe lang je daar gemiddeld wilt zijn, dan kun je van tevoren al de accommodaties regelen. Het leuke aan een roadtrip met meerdere overnachtingen is dat je steeds weer een nieuw vakantiehuis, hotel of appartement kan proberen. Zo heb je telkens het gevoel alsof je weer opnieuw op vakantie bent! Ook ideaal om in grotere steden bijvoorbeeld een appartement te boeken en in de dorpen, of dorpjes rondom de steden een vakantiehuis. Zo is er voor ieder wat wils!

Bekijk alle verblijven in Andalusië

Auto huren

Natuurlijk heb je voor een roadtrip wel vervoer nodig. In Andalusië is het niet moeilijk om een auto te huren. Sterker nog: er zijn heel veel organisaties die huurauto’s aanbieden. Ik raad je aan om van tevoren de organisaties te vergelijken en alvast een auto te reserveren. Hierdoor kun je de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Lees daarbij altijd goed de huurvoorwaarden door!

Tickets kopen voor bezienswaardigheden

Sommige bezienswaardigheden in Andalusië zijn enorm populair. Denk hierbij aan het Alhambra in Granada of het Real Alcázar in Sevilla. ’s Ochtends vroeg vormen hier al dikke rijen voor de kaartverkoop, wat soms resulteert in een paar uur wachten in de brandende zon. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Koop daarom voor grote bezienswaardigheden je tickets vooraf online. Je reserveert dan vaak een bepaalde tijd waarop je naar binnen kan en kunt zo de wachtrij overslaan. Kun je optimaal genieten van de tijd die je hebt in deze prachtige steden! Let op: de sites waar je de tickets moet kopen zijn doorgaans in het Spaans maar op internet zijn verschillende artikelen te vinden die stap voor stap uitleggen hoe je een ticket kan bestellen.

Investeer in een goede camera

Als je nou eenmaal op roadtrip gaat, dan betekent dat ook dat je heel veel gaat zien. Zoveel, dat je hoofd misschien wel vol raakt van alle indrukken. Daarom is het hebben van een goede camera op zo’n trip onmisbaar. Leg de mooiste highlights vast, zodat je achteraf nog eens op een rijtje kunt zetten wat je allemaal gezien hebt. Leuk voor later!

Heb jij al weleens een roadtrip gemaakt door Andalusië?