Wintersportvakantie geboekt? Dan is het aftellen begonnen, wat een heerlijk vooruitzicht! Wij hebben even wat research voor je gedaan en zeven onmisbare wintersport apps op een rij gezet. Deze gaan jouw wintersportvakantie nog leuker maken!

1. Nose dial

Bellen met je neus, hoe handig is dat op de piste? Geen gepiel met je handschoenen uit en aan. Sta je bovenaan de piste en heb je zin in een koud biertje beneden? Door middel van grote foto’s laat je telefoon je contacten zien en kan je met je neus aantikken wie er een biertje voor je moet halen. Ook erg handig voor op de fiets.

2. Panorama

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je tijdens je wintersportvakantie echt prachtige foto’s kunt maken. Hoe vet zou het zijn als dat met je telefoon kan? Download de panorama app en je kunt prachtige panoramafoto’s maken. Wedden dat je het thuisfront jaloers maakt?

3. Skiinfo

Met deze app heb je van meer dan 2000 skigebieden, de actuele sneeuwhoogtes en weersverwachtingen. Daarnaast kun je live meekijken met wat er op de skipistes allemaal gebeurt. Schakel je ‘snow alert’ in dan ontvang je een gratis pushbericht wanneer er weer verse witte vlokken zijn gevallen in jouw favoriete skigebied.

4. ISKI Austria

Ga je naar Oostenrijk? Dan moet je ISKI Austria downloaden, je vindt alles in de app wat je over Oostenrijk moet weten. Zet je GPS aan en je kunt je prestaties meten op de pistes, als je vrienden dit ook doen kun je ze uitdagen voor een wedstrijdje. Na de wedstrijd check je de app en plof je neer in de dichtstbijzijnde après-ski bar. Handig!

5. Triplist

Vergeet jij ook altijd wat tijdens je vakantie? Download dan de triplist. Je kunt in de app precies aangeven op wat voor vakantie je gaat en wat je daarbij denkt nodig te hebben. Heel handig, want je maakt eigenlijk je eigen checklist, maar de app helpt je op weg. Zo vergeet je nooit meer wat!

6. Ski-tracks

Ski-tracks houdt jouw route, afstanden en statistieken bij en het enige wat je ervoor hoeft te doen is je telefoon bij je houden. Daarnaast kun je ook zien hoeveel calorieën je verbrandt op de piste, ideaal voor alle fitboys en -girls. Cool detail: de app houdt je sprongen bij. Hij meet hoe lang en hoe hoog je in de lucht bent.

7. Snow Safe

Niemand wil in een lawine terecht komen tijdens zijn wintersportvakantie. Download daarom deze app, dan weet je op welke plekken je wel en niet moet zijn tijdens je vakantie. Enige nadeel van de app is dat hij niet in alle landen te gebruiken is.