Bye bye winter, hallo lente!

Helemaal klaar voor de lente? Zeker weten! In april en mei zijn de eindeloze bloesemstreken een must see. Trommel daarom je vrienden en familie op en geniet van een lente vol bloesems…en vergeet die Insta-perfect foto niet! #nofilterneeded 

1. De Bloesembar in Velm (bij Sint-Truiden)
Is er een betere manier om een ​​zonnige namiddag door te brengen dan bij een heerlijk drankje in de Bloesembar? Sluit hier je fiets- of wandeltocht af en geniet van de zon terwijl je de bloesems om je heen bewondert. Cheers!
Een vakantiehuis in de buurt? Villa Bigaro in Heers is een echte aanrader. Een luxueus verblijf met privé zwembad en bubbelbad, een ruime tuin en speeltoestellen voor de kinderen. Een ideale uitvalsbasis ook voor enkele steden: Sint-Truiden, Tongeren of Hasselt. 

2. Alden Biezen in Bilzen
Het domein van de Landcommanderij Alden Biesen ademt cultuur en geschiedenis uit. Met haar ontstaan in 1220 behoort de Landcommanderij Alden Biesen tot één van de oudste en grootste kasteeldomeinen van Noord-Europa. Op het domein vind je prachtige hoogstamboomgaarden maar ook enkele kraampjes waar ze ijs, pannenkoeken en drankjes verkopen. Haal je picknickdeken tevoorschijn, ga lekker zitten onder één van de bloeiende bomen en geniet van een insta-worthy rustmoment. Nog geen zin om naar huis te gaan? Dan is er een supergezellig huisje in Lanaken: vakantiehuis Sonnevijver. Op 200 meter van het meer en ideaal om te wandelen, golfen… of om de bloesems te bewonderen.

3. Reading between the Lines
Nog meer ontdekken in de streek van de bloesems? Bezoek de doorkijkkerk ‘Reading between the Lines’. Het landschap blijft zichtbaar door het kunstwerk heen en dat is natuurlijk een bezoek (én foto) waard. De mooiste foto? Die maak je bij zonsondergang. Of je hier nu met de fiets, te voet of met de Vespa passeert, genieten doe je sowieso. Verblijven in de buurt kan bij Suus onder de wol in Borgloon, een gezellig appartement in het centrum. Bezoek zeker ook eens het nabijgelegen kasteel van Rullingen waar ooit de opnames van de Belgische televisieserie Katarakt plaatsvonden. 

4. Bommelerwaard, Nederland
Ook 130 km noordelijker, dichtbij Den Bosch, tref je eindeloze velden met bloesems. Wil je de mooie natuur combineren met een gezellige stad, dan is dit je uitvalsbasis. Vakantiehuis Blandinushof is een sfeervolle plek, die geschikt is voor 4 personen. In het nabij gelegen Ravenstein vind je eeuwenoude stadspoorten, grachten en monumentale panden. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken en genieten van de natuur. Een oranjerode zonsondergang op komst? Denk aan het kiekje! #sunset

5. Quedlinburg, Duitsland
Het contrast tussen de bloesems en het middeleeuwse erfgoed in het centrum van Quedlinburg zorgt voor een prachtig beeld. De Romaanse gebouwen, 2069 vakwerkhuizen en villa’s uit de wilhelminische en Art Nouveau-periode zorgen ervoor dat het lijkt alsof het stadje zo uit een Disneyfilm komt. Wil je wat langer genieten van al dat moois? Appartement In der Altstadt past helemaal in de sfeer en is ideaal voor een gezin of kleine vriendengroep. De kinderen kunnen hier ook veilig buiten spelen terwijl je zelf op je terras geniet.


6. De ciderroute in Normandië
Ten oosten van Caen kan je de Ciderroute bewandelen. Pittoreske landweggetjes doorkruisen het Pays d’Auge en verbinden prachtige dorpjes waaronder Beuvron-en-Auge, één van de ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. Onderweg kun je je dorst lessen door te stoppen bij één van de cider boerderijen, er zijn er meer dan 20! 

Uiteraard is het in deze streek prachtig als de bloesems in bloei staan. Wie wil genieten van een rustige vakantie, kan terecht in een gezellige cottage op het platteland. In de privé tuin geniet je van je welverdiende rust na een dagje ciders proeven en bloesems bewonderen.