De familie Faber is dol op wintersport en gaat dan ook al een paar jaar skiën in Oostenrijk. Met twee jonge kinderen staat kindvriendelijkheid voorop. Ook de reistijd is een belangrijk criterium. Daarom heeft het gezin al twee jaar op rij gekozen voor Haus Gerda in Tirol, net over de Duitse grens. In deze blog lees je over de ervaringen van de Fabers op skivakantie in Tirol.

Kindvriendelijke skivakantie

De kinderen van de familie Faber zijn nu 9 en 4 jaar oud. Bij de keus van het wintersportgebied kijkt de familie goed naar de mogelijkheden voor kinderen. Eric Faber vertelt: “De pistes rond Biberwier zijn onderdeel van de Tiroler Zugspitzarena. Biberwier zelf is een wat kleiner skigebied en daarom ideaal met jonge kinderen, want ze kunnen niet verdwalen. Ze komen altijd op hetzelfde punt uit, onderaan de piste, top! Het huis Gerda ligt bijna aan de piste, dus de auto kunnen we gewoon laten staan. Erg fijn om alles te voet te bereiken, ook voor mijn ouders die vorig jaar mee waren.”

Zugspitze Tiroler Zugspitzarena Belvilla vakantiehuizen

De zeer kindvriendelijke piste bij Biberwier

Geweldig ontvangst

“Dit jaar verliep de reis relatief goed, behalve de drukte op de weg vanaf Ulm (Duitsland), maar dat mocht de pret niet drukken.”, gaat Eric verder. “We werden verrast door een super wit landschap met zon en strakblauwe lucht. Haus Gerda ademt Oostenrijkse gezelligheid en vanuit de woonkamer kijk je zo op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, net over de grens. Het lijkt wel een schilderij, zo mooi!”. Over de ontvangst door de eigenaren vertelt hij enthousiast:  “Ze hielpen ons meteen en gaven goede tips en informatie over de omgeving. Fijn hoor, zo’n warm welkom. Je voelt je gewoon meteen thuis.”

Zugspitze Tiroler Zugspitzarena Belvilla vakantiehuizen

Fijn hoor, zo’n warm welkom in vakantiewoning Gerda

Zugspitze Tiroler Zugspitzarena Belvilla vakantiehuizen

Het prachtige uitzicht vanaf het balkon van de vakantiewoning

“Na een goeie nacht in fijne bedden zijn we vroeg opgestaan. De broodjesservice zorgde voor een zak verse, warme broodjes aan de deur, heerlijk! Na dit lekkere, stevige ontbijt konden we eindelijk gaan skiën. De kinderen waren inmiddels niet meer te houden!”, lacht Eric.

Zugspitze Tiroler Zugspitzarena Belvilla vakantiehuizen

“De kinderen waren niet meer te houden”, zegt Eric Faber

“Gezelligheid moet je zelf maken”

Biberwier is een wat kleiner skigebied. Voor pistes vol toeristen die daarna gaan après-skiën moet je ergens anders zijn. “Je kan in Biberwier tot aan het eind van de middag, een uur of zes, gezellig een drankje doen in de bar, maar daarna is het afgelopen.”, zegt Eric Faber. “Gezelligheid later op de avond moet je zelf maken. Na het skiën gingen wij lekker met de kids sleeën of spelletjes doen in ons vakantiehuis. Het is ook leuk om een keer te gaan rodelen in Lermoos. Daar is een super lange, natuurlijke rodelbaan voor jong en oud, heel gaaf. En Lermoos en Erhwald zijn leuke plaatsjes in de buurt waar je lekker kan winkelen. Een andere aanrader is een ritje met de kabelbaan naar de gletsjer op de Zugspitze. Eenmaal boven aangekomen, heb je een super uitzicht over de hele regio.”

Zugspitze Tiroler Zugspitzarena Belvilla vakantiehuizen

De Zugspitze kijkt vanaf Duitsland uit over de Tiroler Zugspitzarena in Oostenrijk

Voor herhaling vatbaar

De familie Faber kijkt met veel plezier terug op de wintersport. “Wij hebben als gezin echt een super vakantie gehad met veel lol. Aankomende winter gaan we weer naar Haus Gerda. Voor ons is het duidelijk: wij boeken onze  wintersport bij Belvilla. We krijgen goede service en uit ervaring weten dat we waar voor ons geld krijgen. Zo geeft de website een goed beeld van de vakantiehuizen en de mogelijkheden van de omgeving. Stiekem zijn we eigenlijk ambassadeurs geworden.”, lacht Eric. “Wij vertellen onze vrienden altijd met veel enthousiasme over onze goede ervaringen met Belvilla.”

Met kleine kinderen op wintersport

Wil je ook op wintersport met jonge kinderen? Neem dan een kijkje in het ruime aanbod van Belvilla. Zijn je kinderen nog echt klein, dan kun je bijvoorbeeld selecteren op wintersporthuizen met babybedje. Kijk ook naar de grootte van een skigebied. Een kleiner skigebied is vaak wat overzichtelijker – fijn met kleine kinderen – en scheelt veelal ook voor je portemonnee. Verder is het fijn om een vakantiehuis met speelgelegenheid te hebben. Vanuit Nederland is de Oostenrijkse regio Vorarlberg populair bij gezinnen vanwege de relatief korte rijafstand. En wat denk je van een wintersportvakantie met drie generaties of meerdere gezinnen?

Naar Blog overzicht