Het klinkt eenvoudig: neem je hond mee in de auto of in het vliegtuig, stap samen weer uit, en geniet van een welverdiende vakantie. Toch komt er meer bij kijken als je van plan bent om je trouwe viervoeter mee op reis te nemen. Maar als je goed voorbereid bent en je via Belvilla de perfecte vakantiewoning voor jou en je hond gevonden hebt, is het genieten! Met deze ultieme gids leer je alles over een hondvriendelijke vakantie.

Ga langs de dierenarts

Uiteraard is het van belang dat je hond in goede conditie verkeerd en gezond is wanneer hij of zij mee op reis gaat. Plan dus van te voren een afspraak bij de dierenarts. Ga je naar het buitenland op vakantie en plan je bijvoorbeeld een vakantie met de hond naar bijvoorbeeld Spanje? Vraag dan naar eventuele vaccinaties. Kijk ook of de chip van je hond actuele informatie bevat, of doe hem of haar een halsband met identificatie om.

Kies een hondvriendelijke bestemming

Stel: je hebt een prachtige en hondvriendelijke vakantiewoning gevonden, maar in de buurt is niets te doen voor jou en je hond. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om van te voren de omgeving te verkennen. Zijn er parken, stranden, of natuurgebieden in de buurt waar je trouwe viervoeter kan rennen en jullie samen kunnen wandelen? Zijn honden toegestaan in restaurants of winkels? Dit kan allemaal meewegen in je beslissing voor een bepaalde bestemming in Nederland of ergens in Europa.

hond bij restaurant

Denk aan de persoonlijkheid van je hond

Iedere hond is anders. Sommige honden vinden het heerlijk om in de auto te zitten, terwijl anderen er het liefst direct uit willen springen. Neem dit soort persoonlijkheidstrekjes van je hond in acht bij het kiezen van je bestemming. Kwel je hond niet met een urenlange autorit of een stressvolle vliegreis, wanneer deze niet van reizen houdt. Kijk dan voor opties in de buurt, en ga een weekendje weg in eigen land bijvoorbeeld. Belvilla heeft opties genoeg waar jij en je hond zich kunnen vermaken!

Houdt vast aan de routine van je trouwe viervoeter

Honden houden van routine. Samen op vakantie gaan kan deze routine doorbreken, en kan zelfs stress veroorzaken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om vast te houden aan de routine die jullie thuis ook hebben. Ga bijvoorbeeld op vaste tijden een stukje lopen en laat je hond uit op dezelfde tijd als je thuis ook zou doen. Zo creëer je houvast voor je hond en zal je trouwe viervoeter nog meer van het uitstapje genieten.

Maak voor de vakantie en paklijst

Wanneer je met je hond op vakantie gaat, zul je een aantal extra spullen moeten inpakken. Denk bijvoorbeeld aan het voedsel van je hond (wellicht heeft hij speciaal hondenvoer, dat in het buitenland niet te krijgen is) en het lievelingsspeelgoed van je trouwe viervoeter. Vergeet ook de riem niet mee te nemen, met wellicht een extra riem. Hoewel een vakantiehuis waar je hond welkom is vaak een hondenkussen- of bed heeft, is het een goed idee om een eigen hondenkussen in te pakken. Zo neemt je hond een stukje van thuis mee op vakantie, en zal hij of zij zich sneller thuis voelen.

hond met baasje aan het strand

Jullie band wordt sterker

Samen op vakantie gaan maakt de band tussen jou en je hond nóg sterker. Jullie gaan namelijk samen op ontdekking in een nieuwe plek. Struinen door onbekende natuur, over nieuwe wegen, en beleven nieuwe avonturen. Dit maakt jullie band nog hechter dan tevoren.

Het ideale hondvriendelijke vakantiehuis

Hondenbezitters weten het wel: het ideale hondvriendelijke vakantiehuis heeft veel ruimte, een grote en omheinde tuin, en is gelegen aan de rand van een natuurgebied of aan de kust. Gelukkig heeft Belvilla al dit soort vakantiewoningen in het aanbod. Nu je weet waar je aan moet denken wanneer je op vakantie gaat met je hond, is het tijd om de vakantiehuizen te bekijken. Waar wacht je nog op?


Naar Blog overzicht