Of je nu een vakantie boekt aan de voet van de Alpen of een luxe vakantiehuisje aan een meer – je lieve hond moet natuurlijk wel meekunnen. Oostenrijk is een geweldig land voor een vakantie met je trouwe viervoeter. Het maakt niet uit of je in de winter of de zomer afreist; er is altijd genoeg te doen en te zien. Wij hebben hier een aantal tips voor je op een rij gezet waar je op moet letten als je naar een vakantiehuis in Oostenrijk afrijst met je hond.

1. Kies de ideale plek

Oostenrijk is een leuke vakantiebestemming voor jou en je hond. Met de schitterende natuur zullen jullie beiden zeker genoeg beweging krijgen. Je kunt in Oostenrijk lekker wandelen of fietsen. Wat dacht je van een verblijf in de Oostenrijkse Alpen? Of van een luxe vakantiehuis op een boerderij in de natuur? Daar heeft je hond alle ruimte om zich lekker te kunnen uitleven. Spelen, ravotten en rennen, en ’s avonds voldaan in slaap vallen bij de open haard. Belvilla heeft verschillende vakantiehuisjes in Oostenrijk waar honden zijn toegestaan. Gebruik onze handige filter op de website om het ideale verblijf voor jou en je hond te vinden.

2. Vaccinaties en paspoort

Honden kunnen met een Europees hondenpaspoort vrij door Europa reizen. Dit paspoort moet natuurlijk wel correct zijn ingevuld. Zorg er dus voor dat je hond al zijn vaccinaties op orde heeft voor je vertrek, controleer of hij nog ontwormd moet worden en check of zijn microchip nog werkt. Een vaccinatie tegen hondsdolheid in Oostenrijk is verplicht voor je hond en moet minstens drie weken voor je vertrek al zijn toegediend.

3. Voor het vertrek

Zorg ervoor dat je naast je eigen koffer ook een aparte koffer of tas voor je hond hebt. Met een checklist erbij weet je zeker dat je niets zult vergeten. Heeft je hond een medische aandoening? Zorg er dan voor dat je genoeg medicatie bij je hebt en geef hem een laatste check bij de dierenarts. Heb je voldoende eten, snacks en speeltjes mee? Zo zal de vakantie met je hond zorgeloos verlopen.

4. Op reis

Ook op reis zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wist je namelijk dat wanneer je met de auto naar Oostenrijk gaat, je aan alle regelgevingen van landen moet voldoen die je doorkruist voordat je op je bestemming aankomt? De regelgevingen voor reizen met je hond door Duitsland of Frankrijk kunnen namelijk anders zijn dan die van Nederland, België of Oostenrijk. Zorg ook voor voldoende pauzes onderweg, zowel voor jou als je viervoeter. Een korte wandeling om even de benen te strekken is ideaal. Denk er wel aan dat het in Oostenrijk verboden is om je hond op de voorstoel van de auto te hebben. Gesp hem of haar dan ook achterin veilig vast of investeer in een reis bench voor op de achterbak.

5. Eenmaal in Oostenrijk

Na een lange autorit kom je eindelijk in Oostenrijk aan. Maar wat zijn nu de regels in Oostenrijk voor jou en je hond? In Oostenrijk worden honden over het algemeen met open armen ontvangen. Ook hondenrassen die in Nederland en sommige andere landen op de verboden lijst staan. Je zult ook zien dat de meeste Oostenrijkse vakantiehuisjes graag honden welkom heten. Keuze genoeg dus.

6. Openbaar vervoer

In Oostenrijk mogen honden gewoon mee in het openbaar vervoer. Kleinere honden kunnen mee op schoot. Voor grotere honden zul je een kaartje moeten kopen. Wees er op bedacht dat het in Oostenrijk verplicht is voor je hond om een muilkorf te dragen in het openbaar vervoer en ook in de skilift.

7. Aanlijnen of niet?

Het is in Oostenrijk verplicht om je hond aangelijnd te hebben op de openbare weg. Investeer dus in een goede, lange lijn. In sommige wandelgebieden mag je hond wel los lopen. Let daarom altijd op de regels van een bepaalde wandeltocht om er zeker van te zijn dat je de lokale regelgeving niet overtreedt.

Naar Blog overzicht