Als de lente eindelijk aanbreekt, vieren we het feest van Pasen. Voor de meesten onder ons betekent dit veel chocolade paaseitjes, een uitgebreide paasbrunch en lekker eten. Paaswandelingen horen er net zo goed bij, evenals voor sommigen een viering in de kerk. Wil je Pasen dit jaar anders vieren, ontdek dan hier de mooiste plekjes voor de komende paasvakantie. Ontdek regio’s en landen die snel bereikbaar zijn. Plaatsen in eigen land, Duitsland, Engeland en Oostenrijk. Paaseieren verstoppen, een uitgebreide paasbrunch en paaswandelingen zijn ook op vakantie favoriete bezigheden, terwijl je het landschap, de cultuur en de paasgebruiken van de regio te leert kennen.

Schattige paashaas naast een koffer
Schattige paashaas naast een koffer

Paasvakantie in Nederland

Ons eigen land is de ideale reisbestemming voor een goedkope paasvakantie. In april bloeien de tulpen, overal staat het landschap in kleur. Onze eigen paasgebruiken zijn uniek. Zoals ‘eitje tik’ – er zijn zelfs eitje tikwedstrijden. Een populair paasuitstapje is ook een bezoek aan een meubelzaak, en in veel steden en dorpen vinden muziekevenementen en paasmarkten plaats. En waarom niet doen zoals buitenlandse toeristen en je ogen uitkijken in de Keukenhof in Lisse. Hier bloeien de tulpen bijzonder mooi en met Pasen schijnt vaak de lentezon. Onze tip: Vergeet niet tijdig te reserveren! Met Pasen zijn de tuinen vaak uitverkocht.

Kleurrijke tulpenzee met molen
Kleurrijke tulpenzee met molen

Paasvakantie in Duitsland

Wat dacht je van een paasvakantie bij de oosterburen dit jaar? Duitsland is zo divers dat een reis van noord naar zuid of een uurtje rijden met de auto steeds weer een heel ander landschap biedt. Van de Beierse Alpen en het Zwarte Woud in het zuiden tot de Oostzee en Noordzee in het noorden, van studentensteden als Münster, Freiburg en Heidelberg tot bruisende steden als Frankfurt of Berlijn. Duitsland is bijzonder geschikt voor een last minute paasvakantie, hier hoef je zelden ver voor te rijden. De meeste plaatsen zijn goed bereikbaar per auto of trein. Dus pak je paascadeautjes in en ga op weg naar Beieren, de Oostzee of Hessen. Bijna overal vind je een heerlijke paasbrunch en een gezellig paasvuur.

Beieren in het voorjaar
Beieren in het voorjaar

Paasvakantie in Engeland

De beste manier om naar Engeland te komen is per vliegtuig. Andere reismogelijkheden zijn de ferry of de Eurotunnel. De paascultuur in Engeland lijkt sterk op die in Nederland. Op paasdagen zijn er voor de kinderen chocolade eitjes van de paashaas. Er is vaak een typische fruitcake met paaseiversieringen, de Simnel Cake. Gekookte eieren van een heuvel rollen is een paastraditie in Engeland en er worden hele wedstrijden rond deze sport gehouden. Niet alleen heeft Engeland prachtige steden als Newcastle upon Tyne, Oxford en Londen met hun eigen vakantiesfeer, ook het Engelse platteland en de kuststreken zijn fantastisch. Wat dacht je van een paasvakantie aan de Noordzee in het mooie Cornwall?

London Bridge in het voorjaar met bloemen
London Bridge in het voorjaar met bloemen

Paasvakantie in Oostenrijk

Een stukje verder rijden, maar goed in een dag te doen, is een paasvakantie in Oostenrijk. Dit fantastische land biedt meren, bossen en natuurlijk de imposante Alpen. Als de alpenbloemen beginnen te bloeien en de eerste vogeltjes fluiten, is het bijzonder mooi in Oostenrijk en beleef je hier gegarandeerd een onvergetelijke paasvakantie. Naast de Alpen biedt Oostenrijk prachtige steden als Bregenz aan het Bodenmeer, Innsbruck en Wenen. Ontdek afwisselende wandelingen en prachtige panoramische uitzichten. Een paaswandeling met paaseieren zoeken is vooral leuk voor de kinderen of kleinkinderen. Ook in Oostenrijk zijn chocolade paaseieren en paasnestjes gebruikelijk.

Naar Blog overzicht