Ga je er van de zomer op uit in België? In dit prachtige land is van alles te beleven en zijn er genoeg plekken te bezoeken die geen geld kosten! Geniet samen met je familie en/of vrienden van al het moois dat België te bieden heeft. Wij hebben een aantal van de leukste gratis bezienswaardigheden in België voor jou op een rijtje gezet.

1. De Grote Markt (Antwerpen)

Er is meer dan genoeg moois te zien op de Grote Markt van Antwerpen. Het plein wordt omringd door prachtige 16e-eeuwse huizen met als meest opvallende gebouw het stadhuis. Aan het plein zijn verschillende gezellige terrassen waar je lekker kunt ontspannen met een drankje. Vanaf het plein kijk je uit op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, twee vliegen in een klap dus!

2. Bezoek de Belgische kust

België heeft een lange en gezellige kuststrook. De Belgische kust is een populaire plek en is de perfecte locatie om in de zomer te vertoeven. De kust kent verschillende badplaatsen, de bekendste hiervan zijn Knokke, Blankenbergen en Oostende. Voor iedereen is er een strand dat aansluit op de wensen. Leuk voordeel is dat het bezoeken van de kust geheel gratis is als je al je eigen spullen meeneemt!

3. Manneken Pis (Brussel)

Brussel staat vol met populaire en toeristische hotspots. Gelukkig hoef je niet voor alles geld te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het bekende plassende jongetje; Manneken Pis. Dit beeldje is te vinden op een paar minuten wandelen van de Grote Markt. Gelukkig komen er veel toeristen op af, anders zou het zomaar kunnen zijn dat je het plassende jongetje zo voorbij loopt. Wist je trouwens ook dat er een Janneke Pis bestaat? Dit is een beeld van een plassend meisje, deze bevindt zich aan de andere kant van de Grote Markt.

4. Bezoek het fotogenieke Begijnhof (Brugge)

Een unieke plek in de mooie stad Brugge is het Begijnhof. In dit stukje Brugge leefde vroeger begijntjes. Nu wordt het Begijnhof bewoond door zusters en alleenstaande vrouwen. Door de Begijnenhuisjes krijg je een goed beeld van hoe het leven was in de 17e eeuw. Het mooiste beeld krijg je in het voorjaar wanneer de krokussen op het binnenplein in bloei staan. Bij het Begijnhof staat ook een kerk die gratis is om te bezoeken. Wil je een van de huisjes van binnen bekijken? Dat kan maar kost wel twee euro.

5. Stripboek route (Brussel)

België staat bekend om haar stripboeken. In Brussel zijn daar twee musea over te vinden. Toegang tot deze musea is helaas niet gratis. Maar door het centrum van Brussel heen is de geschiedenis van de stripboeken ook te vinden. Op verschillende plekken zijn grote straat- en muurschilderingen te bewonderen. Stripfiguren zoals Kuifje, de Smurfen en Asterix & Obelix zijn daar onder andere op te vinden. Ondertussen zijn er meer dan 40 kunstwerken te vinden door de stad. Dus trek je wandelschoenen aan en wandel de Brusselse Stripboek Route! 

6. Geniet op ‘de leien’ (Gent)

Bij een bezoek aan Gent moet je de Graslei en Korenlei gezien hebben. Hier kun je eigenlijk ook niet omheen want dit is midden in het centrum. Vele Gentenaren vinden dit een van de mooiste plekken in Gent. De Graslei en Korenlei worden gescheiden door de rivier met aan de zijkant prachtige panden. Aan het water kun je genieten op een van de vele terrasjes. Of neem (net als veel locals doen) een drankje mee en gooi je benen over de kade terwijl je geniet van de zon. Ook in de avond is het erg leuk om hier rond te wandelen en te genieten van alles om je heen.

7. Kruidtuin (Leuven)

Vlak buiten het historische centrum van Leuven ligt de Kruidtuin. Deze tuin is de oudste botanische tuin van België. De tuin is in 1738 aangelegd als kruidentuin voor de studenten geneeskunde. In de tuin vind je een orangerie met verschillende tropische planten en ook buiten zijn veel verschillende planten en bomen te vinden. Wandel lekker rond en kijk je ogen uit. Deze kleurrijke tuin is trouwens ook de ideale plek voor een picknick met je familie en vrienden!

Bekijk alle vakantiehuizen in België

Naar Blog overzicht