Zoals we allemaal wel weten is Europa rijk aan prachtige steden met ieder een eigen uitstraling. Maar sommige steden weten een bezoekje nóg aangenamer te maken door er allerlei kleuren aan toe te voegen. Die weten wel hoe ze creatief kunnen zijn met een blik verf. En het zorgt ook nog eens voor prachtige uitzichten. Benieuwd over welke steden wij het hebben? Lees het hieronder!

De pittoreske stadjes van Cinque Terre in Italië

De foto zegt eigenlijk al genoeg, niet? Italië op zich is natuurlijk al prachtig, maar tijdens een bezoek aan de rotsachtige kuststrook Cinque Terre kijk je je ogen uit! Zoals de naam al zegt bestaat deze kuststrook uit vijf stadjes die langs een wilde kuststrook liggen en op een bijzondere manier aan elkaar verbonden zijn. De lieflijke stadjes zorgen voor alle kleuren van de regenboog door de gekleurde huisjes, bootjes en prachtige natuur in de omgeving. Met de auto kun je er niet makkelijk naartoe, maar met de trein of de wandelpaden zijn de stadjes gemakkelijk te bereiken. Zo behouden ze ieder hun eigen identiteit en zijn ze zeker een bezoekje waard!

Kleurrijk Nyhavn in Kopenhagen

De Denemarkse stad Kopenhagen wordt vaak beschreven als een stad van kleur en leven. Dit is heel herkenbaar als je door de stad heen loopt, maar voornamelijk in Nyhavn, de gezellige haven van Kopenhagen. De panden langs het water hebben prachtig gekleurde voorgevels dat veel leven in de haven brengt. Voornamelijk in de zomer is het heerlijk om hier een lange dag af te sluiten in een van de knusse restaurantjes. Een leuk weetje over Nyhavn is dat dit dé plek waar Hans Christian Andersen vanuit zijn woning verschillende bekende sprookjes heeft geschreven.

Menton: het stadje waar Frankrijk Italië ontmoet

Dicht tegen de Italiaanse grens en helemaal rechts onder in het zuiden van Frankrijk ligt het kleurrijke dorpje Menton. Het Franse stadje heeft een levendig centrum met gezellige winkeltjes, kleurrijke huizen en prachtige botanische tuinen. Kortom, het heeft alles om verliefd op te worden. En doordat het stadje dicht bij de Italiaanse grens ligt zie je dat ook terug. De ligging heeft natuurlijk ook een groot voordeel: het is altijd lekker weer! Doordat het stadje tussen de bergen en aan zee ligt heeft het de meeste zonuren van heel Frankrijk. Ideaal dus om lekker te genieten!

Wroclaw is het Venetië van Polen

Door de kanalen die door de stad heen lopen en de vele bruggetjes wordt de stad Wroclaw ook wel het Venetië van Polen genoemd. Maar de stad is niet alleen prachtig door kanalen en de cultuur die er te vinden is. Door de vele kleurrijke huizen en kathedralen is het een paradijs om doorheen te struinen. In de stad ligt een van de grootste marktpleinen van Polen, genaamd Rynek. Omringd door gekleurde voorgevels van oude herenhuizen brengt dit veel leven en gezelligheid met zich mee. Tevens is het grootste stadhuis van Polen hier te vinden en met de vele sfeervolle terrasjes is het echt de moeite waard om te bezoeken!

 

De kleurrijke kunstwerken van Barcelona

De vele prachtige gebouwen zoals de Sagrada Familia, de vele gezellige pleinen en de levendigheid in de stad zorgen ervoor dat het Spaanse Barcelona een echte toeristentrekker is. Deze bruisende stad biedt een explosie van kleuren waar iedereen vrolijk van wordt! Dit zie je bijvoorbeeld in het befaamde Park Güell, iets boven het centrum. De muur die het park afbakent is gedecoreerd met gekleurde mozaïeken en vormt een symbool van de stad. Tevens kun je hier niet alleen de groene natuur en de kunstwerken van Gaudí bewonderen, maar heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad. Dat is toch weer mooi meegenomen!

Het verscholen eilandje Burano

Oké, het is misschien geen stad, maar wel een prachtige eilandje vlakbij Venetië. Verdwaal in de smalle straatjes van Burano om ook dit Italiaanse plaatsje te ontdekken. En kijk nou al die kleuren! Het stadje staat bekend om het kantklossen wat je zelf in het kantmuseum en de fabriek van dichtbij kunt bekijken. Het eiland is echter alleen met de boot bereikbaar en dat maakt het misschien wel nóg specialer. De gekleurde huizen vangen het oog van vele fotografen en schilders die dit stadje op het water vastleggen. Een teken dat het een uniek plaatsje is!

 

Naar Blog overzicht