Als je op zoek bent naar een heerlijke zonbestemming, dan zijn de Canarische eilanden altijd een goed idee. Lanzarote bijvoorbeeld, met haar prachtige landschap, parelwitte stranden (maar ook zwarte lavastranden) en mooie plekjes. Ga jij binnenkort naar dit eiland? Bezoek dan ook eens de volgende plekken!

1. Cueva de los Verdes

Voor prachtige natuurverschijnselen kun je zeker naar Lanzarote op vakantie gaan. Een van die verschijnselen is La Cueva de los Verdes, een vulkanisch grottenstelsel. Op deze plek vind je ongeveer 7 kilometer aan grotten en gangen. Ongeveer 1 kilometer daarvan is open voor publiek en enkel toegankelijk onder begeleiding van een gids.

2. Lago Verde

Ooit felgroen water gezien? Lago Verde is een erg bijzondere plek op Lanzarote. Lago Verde betekent letterlijk ‘groen meer’, en dat is dan ook wat je op deze plek ziet. Waar het meer zijn groene kleur aan te danken heeft? Vanwege de algen die in het zoute water leven. Zorg ervoor dat je hier overdag naartoe gaat, want na zonsondergang zie je niets van het groene water.

3. Jardín de Cactus

Enorm veel cactussen bij elkaar zien kan in Jardín de Cactus. De tuin is het allerlaatste project geweest van kunstenaar César Manrique. In de tuin staan maar liefst 6200 cactussen, van ongeveer 800 verschillende soorten. Zeker een must see als je in de buurt bent, je kunt namelijk gewoon door de cactustuin heen lopen.

4. Nationaal park Timanfaya

De vulkanische oorsprong van het eiland is goed terug te zien in het Nationale Park Timanfaya. Het unieke maanlandschap is er een dat je nog nooit ergens anders hebt gezien. Het landschap is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in 1730. Tegenwoordig is er nog steeds sprake van een vulkanische activiteit. Wanneer je hier rondrijdt, kijk je je ogen uit.

5. Castillo de San José

Het kasteel ‘Castillo de San José’ ligt in de hoofdstad van Lanzarote, namelijk Arrecife. Dit gebouw werd in de 18e eeuw gebouwd, in opdracht van Karel III van Spanje. Later, in 1974, heeft de kunstenaar César Manrique er een museum van gemaakt.

Bekijk onze huizen op Lanzarote

Naar Blog overzicht