Kenmerken

Baiersbronn: sneeuwpret op en rond de pistes

Er is in het Duitse Baiersbronn op het gebied van wintersport een gevarieerd aanbod. Dit in combinatie met een prachtige natuur maakt van Baiersbronn een ideale bestemming voor een skivakantie. Baiersbronn is een rustig dorpje in het Zwarte Woud en populair bij gezinnen en beginners. Het aanbod skipistes is klein, maar fijn. Wie van langlaufen houdt, kan hier zeker zijn hart ophalen met meer dan 62 kilometer loipes. In de nabije omgeving van Baiersbronn zijn enkele grotere skigebieden, zoals de bekende Feldberg voor wie wat meer uitdaging zoekt.

Skigebied
Ski Arena Wildkogel
Skigebied
  Skigebied
Ski Arena Wildkogel
Ski Arena Wildkogel
Hoogte skigebied
2150m
820m
Skiliften
Cabineliften
5x
Stoeltjesliften
4x
Sleepliften
10x
Pistes Totaal: 61km
Beginner
0km
Gemiddeld
28km
Gevorderd
25km
Expert
8km
Snowboarding
Half-pipes
1x
Funparks
1x
Boarder Cross
0x
Snowparks
0x
Langlaufen Totaal: 90km

Een selectie van onze wintersporthuizen

Inspiratie

Skiplezier voor starters in Baiersbronn

Vooral kinderen of volwassenen die voor de eerste keer op de latten staan, vinden in Baiersbronn alles wat ze nodig hebben om van start te gaan. De kleine piste biedt een aangename en rustige omgeving om het skiën aan te leren en de blauwe pistes zijn het vervolg hierop. In combinatie met de bosrijke omgeving is het een ideale kennismaking met wintersport.

Lees meer
Prachtige loipes in Baiersbronn

Met meer dan 62 kilometer loipes is Baiersbronn een absolute aanrader voor langlaufers. Zowel lange als korte tochten zijn hier mogelijk en de loipes zijn de hele winter door prima onderhouden. Daarnaast zijn er wandelpaden voorzien voor de winterwandelaar en is er zelfs de mogelijkheid om te schaatsen wanneer de meren rond het dorp dichtgevroren zijn.

Lees meer
Cultuur en folklore in Baiersbronn

Ook tijdens een skivakantie mag er zeker wat ruimte gemaakt worden voor cultuur en folklore. Wie in februari naar Baiersbronn trekt, kan proeven van de lokale tradities tijdens de carnavalsstoeten die hier een geheel eigen karakter hebben. Daarnaast is de ruïne van het Allerheiligen klooster met bijhorende waterval in Oppenau zeker een aanrader.

Zin om wat cultuur mee te pikken tijdens uw verblijf in Baiersbronn? Het Allerheiligen klooster in het nabijgelegen Oppenau is zeker een bezoekje waard. Van het klooster zelf is niet meer over dan enkele muren, maar wie een beetje verbeelding heeft, kan nog zien welke grandeur dit bouwwerk ooit gehad heeft. Om bij de ruïne te komen, moet u langs een kronkelige bergweg gaan die al een avontuur op zich is. Een andere wandeling leidt naar een waterval die eveneens de moeite is om te bezichtigen.

In februari kent de folklore een hoogtepunt in het Zwarte Woud, dankzij de vele carnavalsstoeten die in de diverse dorpjes hun opwachting maken. Ook vanuit uw chalet in Baiersbronn is het een must om af te zakken naar het centrum van het dorp om deel uit te maken van de festiviteiten. Elk dorp maakt deel uit van de stoet en heeft een praalwagen die in het teken staat van traditie en authenticiteit. Voor kinderen kan het allemaal wat griezelig ogen, maar het is iets wat u zeker niet aan uw neus voorbij mag laten gaan wanneer u in een vakantiehuis in Baiersbronn zit in deze periode van het jaar.

Après-ski mogelijkheden kunnen zowel in Baiersbronn als de omliggende dorpjes en steden gevonden worden in de vorm van gezellige restaurantjes en kleine bars. De Duitse gemoedelijkheid komt naar boven aan het einde van de dag en iedereen zit gezellig samen te genieten van een hapje en een drankje. Er is een ruime keuze aan lokale gerechten, maar u kunt ook kiezen voor de internationale keuken. Natuurlijk kunt u ook met uw gezelschap naar uw vakantiehuisje gaan en zelf een lekkere maaltijd koken met plaatselijke ingrediënten. In de supermarkt van het dorp vindt u alles wat nodig is voor een geslaagde avond en tal van lokale specialiteiten, zoals de Zwarte Woud ham of taart.j

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020