Kenmerken

Heerlijk skiën in het Oostenrijkse Wagrain

Dankzij de goede bereikbaarheid is Wagrain een zeer populaire wintersportbestemming onder de Nederlanders. Doordat het een goede verbinding heeft met het gebied Ski Amadé, heb je de beschikking tot ruim 760 kilometer aan pistes. Dit maakt dat Wagrain behoort tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Niet alleen voor skiliefhebbers is er hier vertier, want ook wandelliefhebbers en langlaufers komen in dit wintersportdorp aan hun trekken.

Skigebied
Salzburger Sportwelt
Skigebied
  Skigebied
Salzburger Sportwelt
Salzburger Sportwelt
Hoogte skigebied
2180m
600m
Skiliften
Cabineliften
11x
Stoeltjesliften
33x
Sleepliften
61x
Pistes Totaal: 306km
Beginner
0km
Gemiddeld
104km
Gevorderd
166km
Expert
36km
Snowboarding
Half-pipes
3x
Funparks
6x
Boarder Cross
1x
Snowparks
1x
Langlaufen Totaal: 230km

Een greep uit ons aanbod in Wagrain

Inspiratie

Wintersport in het kleurrijke Wagrain

Wagrain is een gezellig dorp dat omringd is door bergen en skiliften. Het dorp beschikt over twee dalstations, die elk een ander gebied ontsluiten. De een biedt een aansluiting met het skigebied van Flachau en de ander met Sankt Johann im Pongau. Hierdoor kun je een prachtige skironde maken tussen de verschillende dorpen.

Lees meer
Wagrain, een gezellig wintersportdorp

Wagrain ligt in het hart van het skigebied Salzburger Sportwelt. Het kleine, maar zeker gezellige Oostenrijkse skidorp wordt gekenmerkt door kleurrijke huisjes en authentieke Gasthöfe. In je vakantiehuis zul je je dan ook snel op je gemak voelen. De skidorpen Flachau en Sankt Johann in Pongau liggen in de nabije omgeving.

Lees meer
De uitgebreide skipistes

De goed geprepareerde pistes zijn al een feestje om op te skiën, maar het skigebied van Wagrain gaat verder dan dat. Zo kun je je skikunsten op video op laten nemen en je uitsloven in het funpark!

Lees meer
Er is meer te doen dan skiën!

Wie denkt dat Wagrain alleen voor de skiliefhebbers veel te bieden heeft, vergist zich. In het Salzburger Land zijn namelijk enorm veel verschillende rodelbanen te vinden met een totale lengte van maar liefst 50 kilometer. Daarnaast beschikt het gebied over verschillende funparks, waar de adrenaline naar een hoger niveau stijgt.

Lees meer
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020