Een selectie van onze wintersporthuizen

Het Pitztal: skiën op spectaculair hoge pistes

Skiën op de hoogste gletsjer van Oostenrijk: dat kan tijdens een skivakantie in het Pitztal. Dit dal heeft een skigebied waarbij de pistes zo hoog liggen dat er tot in mei nog sneeuw ligt. Het is dus een ideaal oord voor wintersporters die in het voorjaar nog willen skiën. Ook zijn er in het Pitztal volop mogelijkheden voor andere sportieve activiteiten in de sneeuw. Daardoor trekt dit oord zowel de fervente sporter aan die zijn grenzen wil verleggen als de familie die vooral voor de gezelligheid gaat maar ook diegene die wil ontspannen in de winterse berglucht.

Kenmerken

Skigebied
Pitztal
Skigebied
  Skigebied
Pitztal
Pitztal
Hoogte skigebied
3440m
1640m
Skiliften
Cabineliften
4x
Stoeltjesliften
4x
Sleepliften
4x
Pistes Totaal: 39km
Beginner
0km
Gemiddeld
13km
Gevorderd
21km
Expert
5km
Snowboarding
Half-pipes
1x
Funparks
1x
Boarder Cross
1x
Snowparks
1x
Langlaufen Totaal: 75km

Bekijk ons wintersportaanbod

3 wintersport chalets in Pitztal

Bekijk ons aanbod

Inspiratie

Er is bijna altijd sneeuw in het Pitztal

Het Pitztal biedt maar liefst drie skigebieden, waarbij je op grote hoogtes kunt skiën, langlaufen en snowboarden. Met de moderne liften en kabelbanen kun je tot op bijna 3.500 meter hoogte komen. Doordat 90% van het skigebied in het Pitztal boven de 2.000 meter ligt, is er een hoge sneeuwzekerheid. Bovendien geven de sneeuwkanonnen voldoende back-up.

Lees meer
Jouw ideale vakantiehuis in het Pitztal

Pitztal biedt aantrekkelijke accommodaties voor iedere doelgroep. Van een gezellig appartement tot en met een groot luxe chalet in het Pitztal: het kan allemaal. Daarbij heb je de keuze uit vier verschillende dorpen die qua sfeer onderling verschillen. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen: het zijn heerlijke oorden voor een wintersport in het Pitztal.

Lees meer
Het Pitztal voor actie en ontspanning

Een volledige wintersportvakantie in het Pitztal bestaat uit meer dan skiën en après ski. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis of appartement in het Pitztal heb je keuze genoeg om een veelzijdige en actieve tijd te beleven. Hierbij kun je de adrenaline door je aderen laten stromen of juist zorgen dat jouw lichaam en geest zich helemaal ontspannen.

Lees meer
Skiplezier voor ieder niveau

Of je nu een beginner bent of een ervaren wintersporter zowel de Pitzdaler Gletscher als de Rifflsee hebben blauwe, rode en zwarte pistes die bij elkaar 40,6 kilometer beslaan. Voor ieder niveau is er aanbod genoeg en hoef je je dus niet te vervelen.

Lees meer
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020