Alle vakantiehuizen
Aanmelden

Puszta

De vakantiewoningen in de Puszta liggen in het oostelijke gedeelte van Hongarije, en wordt ook wel de Grote Laagvlakte genoemd, wat weer onder te verdelen is in de Noordelijke en Zuidelijke Laagvlakte en het Tisza-meer. Het landschap kenmerkt zich door eindeloze grassteppen (poestas), maar ook bossen, bergen, rivieren en moeraslandschap, met hier en daar een plattelandsdorpje.

Wil je actief bezig zijn, dan kun je vanuit uw vakantiehuis in de Puszta paardrijden, fietsen, wandelen en watersporten op de rivieren of op het Tiszameer. Verder vind je hier diverse thermaalbaden met geneeskrachtig water.

Vakantiehuizen Puszta, een natuurrijke omgeving met prachtige flora&fauna

Op de Noordelijke Laagvlakte ligt Nationaal Park Hortobágy, het grootste nationaal park van Hongarije. Het park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en bestaat voor het grootste gedeelte uit de typische poestas (het is één van de grootste graspoesta's van Europa), maar ook moerasgebied en bossen. En onderweg kom je nog diverse herbergen tegen, waar je traditionele herdersgerechten kunt proberen. Ook vind je hier bijzondere fauna, zoals de typische runderen, schapen en buffels. In Máta is de beroemde stoeterij van Hortobágy. Een Mekka voor reumapatiënten is het kuuroord Hajdúszoboszló en bij Nyíregyháza ligt het kuuroord/parkbad Sóstó, in een eikenbos.

Vakantiewoningen Puszta, bezoek een Nationaal Park

Op de Zuidelijke Laagvlakte ligt Nationaal Park Kiskunság, waar wilde paarden over de poestas galopperen. De Bugac-poesta in dit park is zelfs aangewezen door Unesco beschermd natuurgebied. Op de Zuidelijke Laagvlakte ligt ook het stadje Gyula, met één van de mooiste thermaalbaden van Hongarije.

Vakantie aan het Tisza-Meer

Het Tisza-meer, met zijn inhammen en stranden, biedt veel waterplezier aan de vakantieganger. Vanuit je vakantiehuis in de Puszta kun je hier gaan zeilen, waterskiën, surfen, zwemmen en sportvissen. Populaire vakantieoorden aan het meer zijn Tiszafüred en Abádszalók. Bovendien ligt aan de oostelijke oever het Tiszavalki-bekken, een uniek vogelreservaat dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Bekijk ons aanbod