Verzekeringen bij Belvilla

Coronavirus – Gevolgen voor de reis- en annuleringsverzekering

In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Op 11 maart 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van het virus als een pandemie bestempeld. Wij geven je graag extra uitleg wat dit betekent voor onze verzekeringen.

De annuleringsverzekering kent beperkingen voor gevallen die verband houden met de Corona pandemie.

 • Er is geen dekking, als er niet gereisd kan worden vanwege algemene overheidsmaatregelen in verband met de Corona pandemie, maar meestal vergoedt de reisorganisatie dan de kosten.
 • Is er geen negatief reisadvies of een inreisbeperking, dan is er wel dekking, als iemand (van het reisgezelschap of de naaste familie) ziek of overleden is door het Covid-19 virus en er daardoor niet gereisd kan worden. Iemand, die positief getest is op Covid-19, wordt als ziek gezien, ook al heeft hij niet direct klachten.
 • Word je visum voor de reis geweigerd, dan is dat wel verzekerd als dit om een persoonlijke (Covid-19 gerelateerde) reden is, niet als het komt door een algemene regel in verband met de Corona pandemie.
 • Moet jij of een reisgenoot voor vertrek in quarantaine, maar zonder zelf besmet te zijn met het Covid-19 virus, dan is dat alleen gedekt onder de Allrisk Annuleringsverzekering en met een eigen risico van 25%.

Zie de polisvoorwaarden van deze verzekering voor meer informatie.

De reisverzekering kent beperkingen voor gevallen die verband houden met de Corona pandemie.

 • Je bent tijdens de reis verzekerd voor ziektekosten (ook door Covid 19 veroorzaakt) als aanvulling op de vergoeding van je zorgverzekering, maar alleen als er geen negatief reisadvies bestond bij vertrek. Let op: je zorgverzekering dient ook dekking te bieden in het land waar je op reis bent. Er wordt uitsluitend een aanvullende vergoeding vanuit je reisverzekering gedaan.
 • Indien je reis door onvoorziene (Coronavirus gerelateerde) vertraging, buiten je wil om, langer duurt dan het aantal geplande dagen, dan blijft je reisverzekering geldig tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren.
 • Eventuele extra reis- en verblijfkosten (vanwege het Coronavirus) omdat je langer op je reisbestemming moet blijven, zijn alleen verzekerd als jij of je medeverzekerde ernstig ziek wordt tijdens je reis, niet als er alleen een quarantaine verplichting is. Neem contact op met de verzekeraar als je ernstig ziek bent en in andere gevallen met je reisorganisatie of vervoersmaatschappij.

Zie de polisvoorwaarden van deze verzekering voor meer informatie.

Antwoord op veelgestelde vragen over het Coronavirus met betrekking tot je reis- en annuleringsverzekering vind je onder het kopje veelgestelde vragen. 

Annuleringsverzekering

Helaas kunnen er zich omstandigheden voordoen waardoor je je vakantie moet afzeggen. Of het kan noodzakelijk zijn dat je later vertrekt of eerder terugkeert. Met een annuleringsverzekering hoef je zelf niet voor deze kosten op te draaien. Bij Belvilla heb je de keuze uit twee annuleringsverzekeringen:

Standaard Annuleringsverzekering

Met onze Standaard Annuleringsverzekering ben je goed verzekerd, als je je reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mis je een deel van je reis, bijvoorbeeld omdat je eerder naar huis moet? Dan ontvang je een vergoeding voor iedere dag dat je niet van de reis hebt kunnen genieten.

Allrisk Annuleringsverzekering

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je de geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de standaardverzekering staan, maar je mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat je beste vriend(in) ernstig ziek is geworden, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. Valt de annuleringsreden binnen de Standaard Annuleringsverzekering dan krijg je 100% van de annuleringskosten vergoed. Valt de annuleringsreden binnen de Allrisk Annuleringsverzekering dan vergoeden wij 75% van de annuleringskosten. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Verzekeringsdocumenten

 De Verzekeringskaart en de formulering van de polis bevatten alle details over de verzekeringsdekking.

 

Premie

Premie Standaard Annuleringsverzekering:
6,66% van de reissom  + € 3,50 poliskosten
Premie Allrisk Annuleringsverzekering:
8,47% van de reissom  + € 3,50 poliskosten
 

Toeslag Standaard Annuleringsverzekering voor extra reisgenoten

Premie:

 • 1 t/m 10 personen: 6,66% van de reissom
 • 11 t/m 20 personen: 10,89% van de reissom
 • 21 t/m 40 personen: 12,10% van de reissom
 • 41 t/m 80 personen: 13,31% van de reissom
 • 81 personen en meer: 13,92% van de reissom

Toeslag Allrisk Annuleringsverzekering voor extra reisgenoten

Premie:

 • 1 t/m 10 personen: 8,47% van de reissom
 • 11 t/m 20 personen: 12,71% van de reissom
 • 21 t/m 40 personen: 13,92% van de reissom
 • 41 t/m 80 personen: 15,13% van de reissom
 • 81 personen en meer: 15,73% van de reissom

De vermelde premies en poliskosten zijn inclusief assurantiebelasting

Kortlopende reisverzekering

Zonder zorgen op reis! Met deze verzekering draai je niet zelf op voor kosten bij bagageschade, diefstal of medische hulp. Waar je ook naartoe gaat, met onze kortlopende reisverzekering ga je goed voorbereid op weg. We hebben een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Jouw vakantie prima verzekerd van begin tot eind

 • 24 uur per dag hulp
 • Snelle afhandeling van bagageschade
 • Rechtsbijstand meeverzekerd
 • Geen eigen risico bij medische kosten
 • Let op: wintersporten of andere extreme sporten vallen niet onder deze verzekering

Aanvullende wintersportdekking

 • Schade, ontstaan tijdens skiën en snowboarden is verzekerd
 • Schade aan ski- en snowboard uitrusting is verzekerd
 • (Winter)Sportdekking kan alleen voor het gehele reisgezelschap worden toegevoegd wanneer ook het gehele reisgezelschap een reisverzekering heeft afgesloten. Het is niet toegestaan om maar voor een deel van de gasten de (winter)sportdekking af te sluiten. Daarnaast wordt de reisverzekering altijd afgesloten voor de periode van de boeking.

Verzekeringsdocumenten

 De Verzekeringskaart en de formulering van de polis bevatten alle details over de verzekeringsdekking.

 

Premie

Premie:
€ 2,80 per persoon per dag
€ 1,00 toeslag per persoon per dag voor wintersportdekking
De vermelde premies zijn inclusief assurantiebelasting

Schadeverzekering

Alle Belvilla boekingen zijn inclusief schadeverzekering. Ongelukken gebeuren nu eenmaal, niet alleen thuis, maar ook op vakantie. Mocht er onverhoopt schade ontstaan aan de vakantiewoning, dan worden de kosten ervan meestal gedekt door de verzekering.

Voorwaarden

Voorwaarden schadeverzekering

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken