+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis in Zoutelande

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Beleef een unieke vakantie in een vakantiehuis in Zoutelande!

Op zoek naar een vakantieappartement op een rustige plek of een vakantiehuis in Zoutelande, dat ver van het strand ligt? Dan zit je bij Belvilla helemaal op de goede plek! Wij willen dat je vakantie in Zoutelande vol beleving en uniek wordt! Kies een vakantiehuis in Zoutelande of huur één van onze bijzondere accommodaties op een andere prachtige locatie! Aan de voet van de duinen ligt een aantrekkelijk breed zandstrand op je te wachten. Een magneet voor bezoekers die duizenden recreanten elk jaar naar Zoutelande trekt.

Zoutelande: dorp in Nederland

Zoutelande is een dorp in de Nederlandse provincie Zeeland en valt onder de gemeente Veere, die uit 13 dorpen bestaat. Zoutelande heeft 1.570 inwonenden en wordt gevormd door de kern en de buurtschappen Boudewijnskerke, Sint Janskerke, Snabbeldorp en Werendijke.

Toerisme is de voornaamste inkomstenbron voor het hedendaagse Zoutelande. Zoutelande is immers de Zeeländische Riviera, met de stranden van Dishoek en Westkapelle, en behoort met zijn unieke zuidelijke kust tot één van de drukst bezochte kustplaatsen in Zeeland. Jaarlijks worden complete straten verhuurd aan de massaal toegestroomde bezoekers. Ook de boerenbedrijven nemen deel aan het toerisme via minicampings, het zogeheten kamperen op de boerderij. Als aparte bezienswaardigheid worden ringrijtoernooien gehouden.

Zoutelande is het eindpunt van de Zeeuwse kustmarathon, dat elk jaar in het eerste weekend van oktober wordt gehouden en van start gaat in Burgh-Haamstede. De lichtinval wordt vaak geroemd. De lichtinval op het water kleurt de lucht helderder dan waar dan ook.

Geniet van je vakantie met Kerk, Wnmühle, Bunker en Vuurtoren

Vlakbij het dorpscentrum, op een vrije ronde dorpsplein, staat de Catharinakerk van de Nederlands Hermungde Kerk, die rond 1270 is opgericht met een toren die nog steeds sporen vertoont van de baksteengotiek uit de late 13e eeuw. Het schip dateert uit de 14e eeuw. In 1735 vond er een ingrijpende renovatie van de kerk plaats, die, op de pas na de Tweede Wereldoorlog verbouwde consistorie na, zijn tegenwoordige gestalte kreeg. Ter hoogte van de Molenweg staat een molen uit 1722, die gebruikt werd als graanmolen en waarin tot december 1970 nog graan werd gemalen. De molen omvat een stenen toren met een roterende kap en een radkruis van 21,66 meter dat geregeld in werking wordt gesteld.

Als onderdeel van de Atlantische muur zijn er nog talloze bunkerresten uit de Tweede Wereldoorlog. In het Zoutelander Bunkermuseum, dat uitsluitend gedurende de zomermaanden geopend is, kan je twee Duitse bewapende bunkers bezichtigen die in de duinen zijn gemaakt. Het betreft een dubbele schuilplaats voor groepen en een waarnemingspost. De vuurtoren #39, met de naam de Sergeant #39. Deze vormt samen met de vuurtorens in Westkapelle een toplicht dat de schepen de toegangsweg naar het Oostgat wijst. Het werd in 1951 gebouwd en heeft een hoogte van 12,8 m. Het vuurtorentje bevindt zich op een hoogte van 21 m boven de zeespiegel. De aanduiding is F.W., dus het schijnt constant met wit licht. De vuurtoren is niet betreedbaar en kan niet worden bezocht.

Vragen en antwoorden over een vakantie in Zoutelande

Zoek je een vakantieappartement of -huis in Zoutelande? Dan willen we dat je vakantie in Zoutelande een unieke en belevenisvolle ervaring wordt! Bij ons kun je een vakantiehuis vinden in Zoutelande en omstreken. Zijn er echter bepaalde vragen, mail ons dan.

Het Belvilla Team beantwoordt met plezier je vragen

Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!