+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Huur een vakantiehuis in Egmond aan zee

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Nederlandse strandvakantie in Egmond aan Zee

Het plaatsje Egmond aan Zee is gelegen in Noord-Nederland aan de kust, die loopt van Wijk tot aan de Noordkaap bij Julianadorp. Het dorp is geknipt voor een rustgevende vakantie aan het strand in de prachtige natuur. Het hele stuk strand is van overal vrij toegankelijk en omringd door wandelduinen. Het natuurlijke zandstrand fungeert als een apart gedeelte van de plek en daarmee is Egmond aan Zee één van de mooiste vakantieoorden van Nederland. Voor gasten is vooral de rustige ligging van de plaats, op een paar kilometer afstand van de volgende hoofdstraat, een groot pluspunt. Zo kan een vakantieappartement of een vakantiehuis in Egmond aan Zee een prettige vakantiebeleving opleveren. Er zijn ook vakantiehuizen die een stukje rustiger zijn en voor rust en ontspanning zorgen.

Omringende steden en bereikbaarheid

Alkmaar bevindt zich nog geen 10,5 km oostelijk van Egmond aan Zee en is bereikbaar in 17 minuten rijden. Amsterdam ligt 42 km naar het zuidoosten van Egmond aan Zee en kan via Uitgeest over de A9 snel worden bereikt. Uit Duitsland kun je Egmond aan Zee het beste aandoen door eerst de hoofdrichting Amsterdam te pakken en dan richting Alkmaar te rijden. Daarvandaan is het nog maar enkele kilometers naar de vakantiebestemming.

Vrije tijd en recreatie

Egmond aan Zee heeft een schitterende natuurlijke omgeving, ideaal voor het maken van fietstochten. Door het vlakke landschap is het mogelijk om met de fiets zonder moeite veel verschillende tochten te maken. Er kan langs de kust gereden worden of er kan ongeveer 30 km gereden worden naar de andere zijde van Hoorn. In de vrij toegankelijke duinen kun je ook met de fiets op ontdekkingstocht. Als je een beetje geluk hebt, kom je meeuwen tegen en veel konijnen die op de zachte bodem aan het stoeien zijn. In het dorpsmuseum is op regenachtige dagen de geschiedenis van de plek te achterhalen. In het nabijgelegen Egmond Aan de Hoef bevindt zich het Kasteel Egmond. Het kasteel was de zetel van de toenmalige graaf van Egmond. De plek heeft ook een vuurtoren, die kan worden bezichtigd terwijl je een ontspannende wandeltocht maakt.

Dagtochten naar de omliggende plaatsen

Een vakantieappartement in Egmond aan Zee is bij uitstek geschikt als vertrekpunt voor dagtochten naar de plaatsen in de omgeving. Alkmaar en Amsterdam zijn de moeite waard om te bezoeken. Zo zijn er in Alkmaar veel boeiende musea, waaronder het Beatlesmuseum of het biermuseum. Bovendien vindt iedere vrijdagochtend op het Waagplein de befaamde kaasmarkt plaats, waar de beroemde Nederlandse kaassoorten uit Edam, Leerdam of Gouda te verkrijgen zijn. Met de auto ben je vanuit Egmond aan Zee in 35 minuten in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, die een dagtocht waard is. Er valt veel te zien, bijvoorbeeld het Van Gogh Museum en het Olympisch Stadion. In Amsterdam zijn er ook talloze winkelmogelijkheden!

 

Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!