+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuizen & vakantiewoningen in Callantsoog

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Callantsoog

De droomvakantie in het particuliere vakantiehuis te Callantsoog

Vakantieharten kloppen sneller wanneer je het hebt over de betoverende kuststad Callantsoog. Callantsoog in Noord-Holland is één van de mooiste kustplaatsen in Europa en weet ieder jaar duizenden toeristen te boeien. Dankzij het unieke klimaat is de regio bij uitstek geschikt voor een rustgevende vakantie aan het strand. Steeds meer reizigers ontdekken de pracht van de legio wandel- en fietspaden door de langgerekte prachtige duinen van de Noordzee, die onafgebroken over Egmond aan Zee naar Wijk aan Zee lopen, waar het Noordzeekanaal, de verbinding vormt tussen Amsterdam en de zee.

Natuurgebieden, duinen en een fonkelende zee

Een vakantieappartement in Callantsoog vormt het ideale beginpunt voor kalmte en rust. Je kunt de plaats bereiken als je de borden richting Amsterdam volgt en vervolgens via de A9 en N9 naar het noorden rijdt. In Zijpe/Het Zand verlaat je de straat en rijd je de resterende 4 kilometer richting de Noordzee, waar Callantsoog je opwacht. Het zandstrand van vier kilometer lokt uit tot een romantische wandeling en een relaxerende zwempartij. Voor de nodige verfrissing voor de hete zomerdagen zorgt de schone zee. Door de bijzondere ligging biedt Callantsoog genoeg aanbod voor gezinnen met kinderen. Het hoofdstrand, met het nudistengedeelte, bevindt zich op ongeveer 300 meter van Callantsoog. Gezinnen, vrijgezellen en stellen vinden in de kleine provincie in het noorden een vakantie om van te dromen. Direct vanuit je vakantiehuis in Callantsoog bereik je het prachtige strand, met zijn diverse recreatieve mogelijkheden. Ontdek ook de rest van de omgeving! Amsterdam is slechts 50 km verwijderd en kan worden bereikt door in minder dan een uur via Alkmaar (ook zeer de moeite waard) en Uitgeest te rijden. Ook het grootste eiland van Nederland, Texel, is per veerboot bereikbaar. Je kunt een ongerept stukje Nederland verwachten, want je kunt het nauwelijks zien, wat meestal geldt voor de Waddeneilanden.

Het constante gezelschap in Callantsoog is de matig wuivende wind, waardoor je op zee veel activiteiten kunt bekijken. Kitesurfen, drakenklimmen of waterskiën zijn slechts enkele van de talloze activiteiten die je er kunt doen.

Van het vakantieappartement in Callantsoog tot de fraaiste looproutes van Nederland

De natuurgebieden en wandeltrajecten kun je het hele jaar door bezoeken. Je zit in de buurt van de hoogste duin van Noord-Nederland, de Seinpost, die je zeker moet bezoeken gedurende je verblijf in Callantsoog. Verder in de omgeving ontmoet je duinen en kustlandschappen met dichte begroeiing. Liefhebbers van de natuur zullen hun verbazing nauwelijks kunnen bedwingen. Ook een bezoek aan natuurgebied "Het Zwanenwater" zou in je vrijetijdsplanning moeten staan. Ga op ontdekking in het dieren- en plantenrijk van de streek en spendeer een paar onvergetelijke dagen in de schitterende natuurlijke bloeiende landschapsromantiek. Met dank aan het vlakke landschap kun je snel de andere kant van Noord-Holland bereiken. Voor wie 30 km op de fiets aandurft, is Medemik bijvoorbeeld in een dagetappe een gouden havenstadje aan het IJsselmeer. Voor recreanten die dat teveel is, zijn er ook meer geschikte routes. Met de hele familie genieten van de tien kilometer tellende Route Groote Keeten zou ideaal zijn. Het pad gaat soms vlak langs de kust met een schitterend uitzicht op het brede meer.

Je kunt ook in de voedingsrijke omgeving van je vakantiehuis te Callantsoog vertoeven en van droomachtige wandelingen over het kilometerslange zandstrand genieten. De invulling van je verblijf beslis je zelf.

Nederlandse Wadeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden zijn bekend: een adembenemende en door eb en vloed gevormde natuurgebied. Bovendien grenzen alle vijf Waddeneilanden aan één zijde aan de Noordzee en aan de andere zijde aan de Waddenzee. Ieder Westfriese eiland heeft zijn charme. De grootste Waddeneiland, Texel, is tevens het meest gevarieerde eiland, met een uitgebreid cultureel en sportief aanbod. Op Ameland vind je traditionele en culinaire specialiteiten. Terschelling is met de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris, het culturele trefpunt van Nederland tijdens het Oerolfestival in juni. De kleinere Waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog zijn autovrij. Je komt er tot rust en vindt er de breedste zandstranden in Nederland.

Vragen en antwoorden bij je vakantiehuis te Callantsoog

Ben je geïnteresseerd in een vakantieappartement of vakantiehuis in Callantsoog? Wat ons betreft wordt je vakantie in Callantsoog uniek en afwisselend! Bij ons vind je een vakantiehuis in Callantsoog en omgeving. Maar als er vragen zijn, stuur ons dan een e-mail.

Het Belvilla Team beantwoordt met plezier je vragen

Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!