Aanmelden

Berggebieden

De regios Kysuce, Orava, Liptov, Pohronië, Pieniny, het Slowaaks Paradijs en het Tatragebied vormen samen het berggebied van Slowakije. De de mooiste, ongerepte plekjes vindt u karakteristieke vakantiehuizen. Uw vakantiehuis ligt altijd wel vlakbij een mooie natuurroute. Vanuit de vakantiewoningen in het Tatragebied of Slowaaks Paradijs is ook heel wat cultuur te ontdekken!

Vakantiewoningen in de Tatra: voor een avontuurlijke vakantie

De vakantiehuizen in de Tatra liggen in een divers gebied. Indrukwekkende berggebieden met watervallen, rotspartijen, diepe ravijnen en bossen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige flora en fauna. De actieveling heeft ook talloze mogelijkheden op het gebied van wandelen, mountainbiken, paardrijden, vissen, langlaufen en skiën. En de watersportliefhebber kan terecht op het Liptovska stuwmeer.

Uw vakantiehuis als startpunt voor een lange wandeling

Slowakije kent veel Nationale natuurparken waarvan het hooggebergte Hoge Tatra de bekendste is en erkend wordt als UNESCO natuurreservaat. Honderden kilometers aan wandelpaden zorgen dat men kan genieten van de prachtige natuur. Maar ook bergbeklimmen, mountainbiking, paragliding, langlaufen en skiën behoren tot de mogelijkheden. Vanuit uw vakantiehuis in de Tatra kunt u op sportief gebied veel ondernemen.

Vakantiewoningen Slowaaks Paradijs, op vakantie in een fantastisch natuurgebied

In Pieniny in het noorden van Slowakije bevind zich een prachtig park, waar men kan fietsen, kayakken of vissen. Een van de bekendste toeristische attracties uit dit gebied is een tocht maken op een houten vlot over de rivier Dunajec en het bezoeken van het klooster Cerveny Klastor. De regio Slowaaks paradijs mag in dit rijtje natuurlijk niet gemist worden. Dit fantastische natuurgebied is rijk aan grotten, watervallen, diepe ravijnen, rotspartijen en bossen. En een bezoek aan de ijsgrot Dobsinska lodavo jadkyna is zeker de moeite waard.

Dagbezoek aan Vychylovka

Het berggebied kent veel openluchtmusea en UNESCO-dorpen, waar cultuurliefhebbers kunnen proeven hoe men tussen de 18e en 20e eeuw leefden. Een bijzondere belevenis is een bezoek aan het openluchtmuseum in Vychylovka in de regio Kysuce en het openluchtmuseum Liptov Village in Pribylina. Bezoek vanuit uw vakantiehuis in de Tatra ook eens het 18e eeuwse UNESCO-dorp Vlkolinec (Liptov) of het UNESCO-dorp Podbiel (Orava), met de karakteristieke houten huisjes, Drevenicas. Een aantal interessante historische steden zijn Levoca, Spisska Kapitula en Kezmarok (Slowaaks Paradijs).

Oók vakantiehuizen voor de wintersport!

In de berggebieden ligt een groot aantal skigebieden voor alle moeilijkheidsgraden, waaronder het bekende Strbske Pleso in de Hoge Tatra.

Bekijk ons aanbod