+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Appartementen & vakantiehuis in Voeren

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Voeren

Een knus appartement in Voeren, de sfeervolle Vlaamse enclave

Het vakantiehuis in Voeren bevindt zich in de drielandenpunt. De Nederlandse provincie Limburg sluit in het noorden aan bij de Belgische gemeente. Het is tevens een exclave van het gelijknamige Vlaamse gewest Limburg. De Nederlandse plaats Maastricht bevindt zich al in het noorden. In het oosten gaat het na een paar kilometer naar Duitsland, richting de stad Aken. Je hebt dus meerdere manieren om vanuit Voeren naar je appartement te reizen. De E40 van het westen naar het oosten of de E25, die uit het zuiden via Luxemburg en Feitweiler naar Amsterdam gaat, leidt je comfortabel naar je vakantieoord in België.


Bezoek moderne steden met een historisch erfgoed

In deze streek zijn er prachtige excursiemogelijkheden te vinden tussen cultuur en natuur. De regio was al in de Middeleeuwen dichtbevolkt, waardoor het verstandig is om vanuit het vakantiehuis te Voeren de vele bezienswaardige plekken te bekijken. De kleine stad lokt u om kastelen te bezoeken. Daartoe behoort het kasteel Ottegraven of het kasteel Obsinnich, dat met de naam Fürstenberg is verbonden. Tussen het zuidelijke uiteinde van Belgisch Limburg en de noordgrens ter hoogte van Eindhoven zijn nog veel meer interessante geschiedkundige panden het bezoeken waard. Ook een voormalige Jezuïetenhoeve gelegen in het dorp van de vakantiewoning Voeren is het bezichtigen waard. Met goed bewegwijzerde trekpaden is de regio perfect voor langdurige excursies te voet. De wandeltochten zijn tamelijk ongecompliceerd rondom de stad. De beeldschone Ardennen beginnen direct na het nabijgelegen Luik, waar je rond Ohe schappelijke afstanden vindt voor gevorderde beginners. Naarmate je dieper in de Ardennen doordringt, worden de routes veeleisender. Als alternatief is het mogelijk dat je deelneemt aan wandelingen met een gids. Daarbij kun je de geschiedenis en bijzonderheden van de verschillende plaatsen achterhalen.

Zes steden liggen verspreid rondom hun vakantiehuis: Sint-Pieters-Voeren, Sint-Martens-Voeren, Moelingen, Remersdaal, Hagelstein en Leuven. Als je van koel water houdt, dan rij je vanuit je appartement in Voeren naar De Cantarel, dat gelegen is in de wijk S. Mart. district Voeren. Een andere mogelijkheid is om met een rit van ca. 20 km het Sauna- en Badlandschap Thermae 2000 aan te doen. Dit is gevestigd in Valkenburg (Geul) en kan eenvoudig worden bereikt.

Activiteiten in verband met het appartement te Voeren

Paardrijders vinden ruiters in St. Voeren, St. Piet. Voeren, en Teuven Schöne. Je brengt er heerlijke uren door met ritten in het harmonieuze achterland. Fietsroutes zijn hier tevens voortreffelijk, bijvoorbeeld noordwaarts langs de Maas. Een tour via Maastricht naar Lanaken en terug is een uitstekende route. Na een dag vol activiteiten kun je met korte ritjes naar het vakantiehuis terugkeren. Er is zelfs een golflocatie in de buitengebieden van Leuven.

Jaarlijks vinden in mei en juli de Autocrosswedstrijd en het ezelsfeest plaats in St. Pieters-Voeren. Op de derde zondag van september nodigt de bevolking van St. Martens-Voeren je uit voor Fête Fournaise.

Bekijk alles

Veelgestelde vragen

Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in de Voerstreek?

De Voerstreek is een kleine regio met 6 dorpen met een oppervlakte van in totaal 50 km2. In de Voerstreek kun je bij Belvilla kiezen uit 6 vakantiehuisjes.‌ Beleef een ontspannen vakantie met een vakantiehuis in de Voerstreek van België!

Hoeveel betaal ik per nacht in een vakantiehuisje in Voeren?

De goedkoopste vakantiehuisjes in de Voerstreek kosten ongeveer 70 euro per nacht, afhankelijk van het seizoen. Als je meer luxe wilt en ook een privé zwembad wil in een luxe vakantiehuis, dan kun je een vakantiehuis boeken voor minder dan 250 euro per nacht, voor meerdere gasten.

Welke activiteiten zijn er in de zomer in Voeren?

Je vakantiehuis in Voeren of de Voerstreek is een ideaal startpunt voor een mooie wandeltocht. Zeker in de zomer kom je tijdens een wandeltocht unieke flora en fauna tegen. De Voerstreek heeft van de mooiste landschappen die Vlaanderen te bieden heeft. 

Welke activiteiten zijn er in de winter in Voeren?

Net als in de zomer is de Voerstreek perfect voor wandelen en fietsen. Als het weer minder goed is, kun je kiezen om de abdij van Val-Dieu te bezoeken. Naast de abdij, is Val-Dieu ook gekend om z’n brouwerij. Op het terras zit het meestal vol met wielertoeristen die na hun fietstocht genieten van een welgekomen biertje op het binnenplein van de abdij.

Wat zijn specialiteiten uit Voeren?

Proef de verschillende streekproducten zoals de sleedoornjenever. Dit type jenever wordt gemaakt van sleedoornpruimpjes, geplukt in de prachtige velden in de Voerstreek. Dankzij de vele fruitvelden in de deze streek, kun je tijdens je vakantie genieten van een lekker glaasje hardfruitwijn.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!