+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Unieke appartementen & vakantiewoningen in Gent en omgeving

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Gent - Gebruik de code HOME20 om 20% korting te krijgen tot een maximum van 100 euro

De Vlaamse stad Gent is een uitstekende plek om vakantie te vieren in een appartement. De prachtige stad biedt middeleeuwse en vroegmoderne schoonheid en de omgeving biedt prachtige natuur en bloemenvelden om te wandelen of fietsen. De Noordzee ligt bijna om de hoek voor een dagje uit.

Locatie van Gent

Gent ligt in het Vlaamse deel van België als hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen. Het is gemakkelijk te bereiken per trein of auto (E 40, E 17). Houd er rekening mee dat het stadscentrum grotendeels een voetgangersgebied is. Locaties in de buurt zijn Antwerpen en Brugge. Ook Brussel of de Noordzee zijn snel bereikbaar op de terugweg naar je appartement in Gent. Afhankelijk van het seizoen is de bloementeelt rond de plaats geweldig.

Verhaal van Gent

Gent heeft Keltische en Romeinse wortels. Het werd jong en rijk in de Middeleeuwen, vooral door handel in lakens, graan en vlas. De rijke burgers zegevierden samen en schonken vaak prachtige kunstwerken. De rijkdom en omvang van de Middeleeuwen verklaren de grote kerken van Gent. Keizer Karel V werd geboren in Gent. Na het verval groeide Gent voor de tweede keer in omvang toen het het centrum van de Belgische textielindustrialisatie werd. Gent en zijn middeleeuwse gebouwen overleefden onverwachts de Tweede Wereldoorlog.

Tips voor Gent

Geniet beetje bij beetje van de stad. Je zou vanuit je accommodatie door de mooie straatjes kunnen slenteren (er is een ""poëzieroute"" in Gent) of voorzichtig fietsen. Je kunt een keer een van de kerken bezoeken. De Sankt Bavo Kathedraal heeft een beroemd opmerkelijk altaar. De 'Scheldegotische' Sint-Niklaaskerk bewaakt de graanmarkt. Een uniek kenmerk en onderdeel van het UNESCO cultureel erfgoed Vlaamse Beginenhöfe zijn de poorten Beginenhöfe, d.w.z. ruimtes van religieus gemotiveerde woongemeenschappen van vrouwen. Het ""Belfort"" steekt uit boven Gent, een stad met drie torens. Ook wandel je vanuit je appartement in Gent eenvoudig naar één van de vele musea.

De stad leeft ook door de vele studenten en cultuur. Je kunt in een café zitten en online werken.

 

Evenementen Gent

Filmliefhebbers kunnen half oktober genieten van het ""Intern Filmfestival Van Vlaanderen-Gent"", maar met de World Soundtrack Awards ligt de focus op filmmuziek.

In de regel vinden de ""Gentse Feesten"" plaats in juli, een bundeling van kleinere gratis festivals met de levendige deelname van Gent, meest recent 16-25. Juli 2011.

Daarnaast zijn er nog de kermis, de kerstmarkt en andere attracties die jouw verblijf in Gent de moeite waard maken.

Geniet van Gent - in je prachtige Gentse vakantieappartement van Belvilla, die je op de lijst kunt vinden.

Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!