+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Appartementen in Blankenberge

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Blankenberge

Zwemvakantie in Blankenberge, De parel aan de Belgische Kust

Als u uw vakantie in Blankenberge doorbrengt, vindt u gevarieerde vrijetijdsmogelijkheden. Geschilderd aan de Noordzeekust van de Belgische provincie West-Vlaanderen, is Blankenberge een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Naast het prachtige zandstrand biedt de plaats een uitstekende jachthaven en een spectaculaire pier. Uw appartement Blankenberge heeft een rechtstreekse treinverbinding naar Brussel. De Kusttram, een tram langs de kust, verbindt alle kustplaatsen van België zodat het ongecompliceerd is naar hun accommodaties in Blankenberge en de naburige gemeenten zoals de Haan of Knokke-Heist.

Bezienswaardigheden rondom uw vakantiehuis

In de buurt van uw appartement, in Blankenberge, vindt u tal van aantrekkelijke bezienswaardigheden. De E403, die hier ter plaatse eindigt, brengt je snel naar Brugge en langs Zedelgem naar Kortrijk. Beide steden zijn fantastische nabije excursiebestemmingen met veel culturele hoogtepunten. Maar eerst moet u zich vertrouwd maken met al het moois ter plaatse in Blankenberge. Het Belle Epoque Centrum is een bezoek waard. Dit charmante museum toont op verschillende verdiepingen tentoonstellingen en interactieve tentoonstellingen over de Belle Époque-geschiedenis. Hier zijn ook permanente en tijdelijke tentoonstellingen die handelen over de hoogtijdagen van het Belgische badtoerisme. Uw vakantiewoning Blankenberge raadt haar gasten meestal ook een bezoek aan het serpentarium aan. Dit soortenrijke grote terrarium herbergt een gevarieerd dierenbestand. Er zijn slangen, hagedissen, kameleons en verschillende reptielen en spinnen in prachtig aangelegde omheiningen met watervallen en kleine vijvers. Wandel over de Belgium Pier. Een bezoek aan de permanente tentoonstelling ""Storms"" is hier de moeite waard. Deze ondergrondse expo presenteert indrukwekkende weergaven van de oorsprong en effecten van stormen - beleef adembenemende momenten in de interactieve orkaansimulator.

Speciale Activiteiten en Evenementen in Blankenberge

Vanuit het vakantiehuis Blankenberge waren ze al snel op het strand. Het beroemde zandsculpturenfestival vindt elk jaar plaats van juni tot eind augustus. Geniet van een uitstapje naar het grote Zandsculptuur Sandwonderland en bewonder welke kunstwerken van zand zijn gemaakt. Tussen adembenemende sculpturen die meer dan indrukwekkend zijn. Wandelvrienden komen elk jaar in mei aan hun trekken. Jaarlijks is er in Blankenberge een tweedaagse wandeltocht, de ""Internationale Tweedaagse van Vlaanderen, Blankenberge". Wandelaars die op zoek zijn naar een grotere uitdaging zijn beter af in Zuid-België in de Ardennen, bijvoorbeeld in het bosgebied rond Gedinnen. Aan de Noordzeekust gaat het meer om de lichtheid van het leven: voor elke minigolfliefhebber is bijvoorbeeld een bezoek aan de Goolchy Blacklight Minigolf een must. Hier speel je in een spannend ingerichte ruimte en een unieke sfeer. U vindt de piratenspoorbaan en andere onderwerpen van deze minigolfbaan. Andere trekpleisters in Blankenberge zijn onder meer het Casino, de Sedeich, het Sea Life Sea Park, het fraai aangelegde en kindvriendelijke Leopoldpark en de Uitkerkse Polder. Ook een ruim winkelaanbod, bars, bistro's, cafés en restaurants behoort tot het uitgaanspalet van de stad Blankenberge. Vooral het danscafé ""Dancing de Metro"" werd genoemd als kleine geheime tip.

Zelfs als u hier een rijke vakantie kunt beleven, moet u toch gebruik maken van de nabijheid van de culturele centra in de omgeving. De hoofdstad van West-Vlaanderen, Brugge, ligt op slechts 10 kilometer afstand. Ook Gent ligt op slechts 50 kilometer afstand met een ritje langs Ruiselede, dus het loont de moeite om er een paar uurtjes heen te rijden zonder al te veel tijd op straat door te brengen. Antwerpen, Kortrijk of Ieper liggen allemaal op een bereikbare afstand voor een leuk dagje uit.

Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!