tuin Ardennen groepshuis glijbaan Belvilla vakantiehuizen

Zoek je eens een bijzonder adres om te verblijven? Bij Belvilla hebben we veel vakantiehuizen met een verhaal. Eén van die woningen is Al’Mezon, dat in de 18e-eeuw fungeerde als gerechtsgebouw. De oude sfeer is behouden, maar wel aangevuld met modern comfort. Met zes volwassenen en drie kinderen verbleef Ellen een weekend in dit historische vakantiehuis in de Ardennen.

Pure charme

“Pure charme”, vindt Ellen, mijn naamgenote. “De toegangspoort, het binnenplein, de met bloemen begroeide trap… Ik was er meteen weg van. En dan heb je de tuin aan de achterkant van het huis nog niet ontdekt. Hij bulkt van de heerlijk geurende bloemen, zoemende bijen en vrolijk kwetterende vogeltjes, heeft een glijbaan en zandbak voor de kinderen en, veilig verstopt, een vijver vol leven. Via het achterpoortje sta je ook zo bij de gemeentelijke speelplaats. Onze kinderen hebben zich niet verveeld!”

kinderen groepshuis gerechtsgebouw Ardennen Belvilla vakantiehuizen

“Onze kinderen hebben zich niet verveeld”, aldus Ellen

tuin Ardennen groepshuis glijbaan Belvilla vakantiehuizen

De tuin aan de achterzijde biedt ook een glijbaan en zandbak

Ardennen Comblain-Fairon gerechtsgebouw Belvilla vakantiehuizen

Klimmen op de trap begroeid met kleurrijke bloemen

Verborgen hoekjes

“Het huis zelf biedt veel ruimte, waardoor alle gasten voldoende privacy hebben. Het is een uitdaging om hier alle verborgen hoekjes te ontdekken. (lacht) De eeuwenoude elementen zijn behouden, maar kregen van eigenares Nicole een frivole toets mee. Wij waren ook bijzonder gecharmeerd door de smakelijke verrassing die voor ons klaarstond: dikke, rijpe aardbeien, verse kaas, rillette van eend en enkele flesjes La Chouffe.”

gerechtsgebouw groepshuis Ardennen Belvilla vakantiehuizen

De sfeer van toen met het comfort van nu

Alle kanten op

“Vanuit het piepkleine Fairon kun je alle kanten op: Durbuy, Plopsa Coo, de grot in Comblain au Pont, een paardenranch, een vleermuizenreservaat of simpelweg een wandeling langs de Ourthe. Een mooie omgeving die vergast op veel groen en klaterend water.”

weekendje Ardennen Ourthe water kind Belvilla vakantiehuizen

Veel groen en klaterend water in dit deel van de Ardennen

Ourthe wandelen Ardennen Belvilla vakantiehuzien

Kuieren langs de Ourthe

Zelf ontdekken

Wil je zelf ook de regio rond Luik, Spa, Malmedy en Stavelot ontdekken? Dat kan natuurlijk vanuit het oude gerechtsgebouw waar Ellen verbleef. Niet alleen zij is zo lovend over deze vakantiewoning. Ook andere gasten roemen het vriendelijke ontvangst en de warme sfeer. Meer tips? Belvilla biedt volop keuze in deze streek rond de Ourthe en het ‘kleinste stadje ter wereld’ Durbuy. We lichten enkele vakantiehuizen uit.

Vroegere zagerij

Wil je met een grotere groep weg? Dan is het groepshuis The Saw Mill een tip. Dit grote vakantiehuis waar je met 24 personen kunt verblijven, bestaat uit twee delen. In één gedeelte vind je de keuken, slaap- en badkamers en in het andere deel zijn volop recreatiemogelijkheden. Deze groepswoning biedt zelfs een bioscoopzaal. Ook heb je een wellnessruimte, bar met tafelvoetbal en biljart plus een aparte speelkamer voor de kinderen. Dit luxe vakantiehuis heeft dan ook een welverdiende plaats in onze Elite Collection.

houtzagerij groepshuis Ardennen luxe Elite Collection Belvilla vakantiehuizen

Deze vroegere houtzagerij is nu een groepswoning in de Elite Collection van Belvilla

groepshuis Ardennen bar tap biljart tafelvoetbal Belvilla vakantiehuizen

Eén deel bestaat uit volop recreatiemogelijkheden, waaronder een bar, biljart en tafelvoetbal

wellness groepshuis Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Je eigen wellness in dit luxe groepshuis

Luxe loft

Ben je juist met een kleiner gezelschap? Kijk dan eens naar deze luxe loft voor vier in het centrum van kuurstad Spa. Na een dagje buiten plof je heerlijk neer bij de haard. Houd je van koken? De keuken in deze stadswoning is super uitgerust! En uitgerust, dat ben jij ook na een paar dagen in deze loft 😉 !

loft Spa haard Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Na een dagje buiten plof je heerlijk voor de haard van deze luxe loft in Spa

keuken loft Spa Ardennen Belvilla vakantiehuizen

De keuken is super uitgerust

loft Spa Ardennen slaapkamer Belvilla vakantiehuizn

Ook de slaapkamer van deze loft kent volop sfeer

Weekendje wild west

Naar het wilde westen in de Ardennen: het kan echt! In Cottage Road 66 stap je met acht personen in de tijd van goudzoekers en cowboys. Prachtige muurschilderingen en bedden in de vorm van mijnkarretjes geven je het gevoel in een andere wereld te leven. Je verblijft op een klein domein waar je (natuurlijk!) een ritje te paard kunt maken. Ook per stalen ros kun je fietsend de omgeving verkennen. Als dat niet anders dan anders is!

cottage Ardennen wilde westen slaapkamer Belvilla vakantiehuizen

Droom weg als goudzoeker of cowboy in deze bijzondere Cottage Road 66

cottage Ardennen wilde westen badkamer Belvilla vakantiehuizen

Zelfs de badkamer is helemaal in stijl van het wilde westen!

Zeg het maar: wat wordt jouw volgende weekendje Ardennen?