rolstoelvriendelijk mobiel beperkt lichamelijke beperking mindervalide gehandicapt Belvilla vakantiehuizen

Met een lichamelijke beperking kan het een extra uitdaging zijn om een leuke vakantie te boeken. Bovendien zijn er veel gradaties in een handicap, waardoor het best lastig is om een goede keuze te maken. Speciaal voor mobielbeperkten heeft Belvilla een selectie van vakantiehuizen met aanpassingen, zoals een aangepast toilet, extra brede doorgangen voor rolstoelgebruikers of soms zelfs een lift in het vakantiehuis. Een gedeelte van deze aangepaste woningen is gecertificeerd door de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) en/of geclassificeerd met het Internationaal Toegankelijkheid Symbool (ITS). Met de informatie over toegankelijkheid in een vakantiehuis kun je zelf een inschatting maken of het vakantiehuis voor jou geschikt is. We lichten enkele vakantiehuizen voor mobielbeperkten uit om je een idee te geven.

Ecologisch gerenoveerd, rolstoelvriendelijk vakantiehuis

In de Belgische Ardennen staat een boerderijtje dat op ecologische wijze is gerenoveerd. Bij die renovatie is ook rekening gehouden met mensen met een mobiele beperking. Zo vind je op de begane grond een slaapkamer met aangepaste bedden en een badkamer met beugels bij het toilet plus een rolstoeltoegankelijke douche. Eén van de gasten meldt in het online gastenboek van dit rolstoelvriendelijke vakantiehuis: “Het huis is perfect voor rolstoelgebruikers zoals onze kleinzoon, heerlijk ruim.” Diverse gasten spreken hun waardering uit voor de badkamer met douchestoel en noemen het vakantiehuis ‘invalideproof’.

rolstoeltoegankelijk aangepaste badkamer begane grond Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis Li Vêrt Veschau in de Ardennen is ‘invalideproof’ volgens eerdere gasten

Bungalow met aanpassingen aan visvijver

Aan een visvijver in Overijssel staat de vakantiebungalow De Bonte Specht met diverse aanpassingen voor mensen met een mobiele beperking. Zo zijn er brede doorgangen, een rolstoeltoegankelijke douche, een verhoogd toilet met beugels en is het huis drempelvrij. Extra fijn aan dit vakantiehuis is de sauna in de badkamer.

aangepast vakantiehuis mobielbeperkt gehandicapt rolstoeltoegankelijk rolstoelvriendelijk visvijver Overijssel Nederland Belvilla vakantiehuizen

De aangepaste vakantiebungalow De Bonte Specht kijkt uit over een visvijver

douchestoel rolstoeltoegankelijk beugels badkamer sauna Overijssel Nederland Belvilla vakantiehuizen

De badkamer biedt een douchestoel, beugels en een heerlijke sauna!

Prijswinnende woning voor gehandicapten

In het noorden van de Ardennen staat het vakantiehuis Le Petit Cheval Blanc dat zelfs een prijs heeft gewonnen voor de aanpassingen die zijn gedaan. De AWIPh (Agence Wallonne pour l’Intégration de la Personne handicapée, ofwel het Waalse bureau voor integratie van mensen met een handicap) heeft deze gîte beloond vanwege de aanpassingen voor mensen met beperkte mobiliteit. De slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn speciaal ontworpen om personen met een mobiliteitsbeperking te ontvangen.

rolstoelvriendelijk aangepaste badkamer douchestoel beugels Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Onder meer de badkamer van deze prijswinnende, Ardense vakantiewoning heeft aanpassingen voor rolstoelgebruikers

Aangepaste vakantiewoning in de oostelijke Ardennen

In natuurgebied de Hoge Venen staat het aangepaste vakantiehuis La Salutation. De eigenaars hebben de woning laten aanpassen voor rolstoelgebruikers met een bredere voordeur en brede ingang naar de woon-, slaap- en badkamer op de begane grond. Ze hebben een aangepast toilet laten plaatsen, evenals een aangepaste douche. Ook kochten ze een doucherolstoel en een bedhulp. De eigenaars geven aan: “We hopen zo een extra service aan te bieden voor gezinnen waarin een ouder of kind rolstoelafhankelijk is.” Extra mooie bijkomstigheid volgens de eigenaars is dat de bospaden aansluitend op de woning verhard zijn, waardoor je ook met een rolstoel het bos in kan.

aangepast bed rolstoelvriendelijk Ardennen Belvilla vakantiehuizen

De eigenaar van La Salutation heeft bij de inrichting speciaal rekening gehouden met rolstoelgebruikers

douchestoel aangepaste badkamer Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Dit rolstoelvriendelijke vakantiehuis in de Hoge Venen biedt veel voor mobielbeperkten, waaronder een douchestoel

Rolstoeltoegankelijke woning in de Algarve

In het zuiden van Portugal staat een quinta (een herenboerderij) met daarin drie vakantiehuizen en het woonhuis van de eigenaars. Eén van die woningen is de rolstoeltoegankelijke vakantiewoning Girassol. Brede doorgangen en extra ruimtes rond bijvoorbeeld het bed maken dat je met een rolstoel voldoende bewegingsvrijheid hebt. Ook is er een rolstoeltoegankelijke douche en verhoogd toilet met beugels. Het domein heeft een gezamenlijk zwembad en je verblijft in het achterland op zo’n tien kilometer van zee.

Algarve Portugal rolstoeltoegankelijk Belvilla vakantiehuizen

Genieten van de Zuid-Europese zon vanuit deze rolstoeltoegankelijke vakantiewoning in Portugal

Op onze website kun je gemakkelijk selecteren welke aanpassingen voor jou wenselijk zijn in een vakantiehuis. Onderaan in de linker balk vink je bijvoorbeeld aan of je een vakantiehuis met brede doorgang wil, een woning zonder drempels of een aangepaste douche. Bij de indeling van aangepaste vakantiewoningen kun je zien welke aanpassingen zijn  gedaan. Mocht je verder nog vragen hebben, dan staan onze collega’s van de afdeling Customer Service graag voor je klaar!