Vakantie en foto’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt dan ook zelden thuis van een vakantie zonder foto’s. En misschien heb jij tussen de vele vakantiefoto’s ook wel foto’s zitten waarvan je eigenlijk denkt ‘kunnen deze foto’s wel?’. Maar eigenlijk zijn juist deze foto’s stiekem ook wel heel erg leuk om te hebben. Welke cliché foto’s kun jij van je lijstje afvinken?

1. Toren van Pisa

Duw je hem omver of zorg jij ervoor dat de toren niet omvalt? Een van de meest bekende foto’s van een citytrip is toch wel die van een toerist bij de Toren van Pisa. Rondom de toren verzamelen zich dagelijks toeristen om de bekende bezienswaardigheid van dichtbij te bekijken en om natuurlijk dé bekende foto te maken. Wist je trouwens dat er veel schevere torens zijn dan die in Pisa? De meest scheve toren, volgens het Guinness Book of Records, staat in het Duitse Suurhusen.

2. Voeten in het zand

Wil je laten zien dat jij ultiem aan het relaxen bent op je vakantiebestemming? Dan doet een foto met daarop je blote voeten met strand en zee op de achtergrond het altijd goed. In een vrolijke kleur gelakte teennagels en wat zand maken het plaatje helemaal compleet.

3. Creatief met de zon

Een adembenemende zonsondergang brengt je meteen in de vakantiesfeer. Leuke bijkomstigheid is dat een zonsondergang meestal gepaard gaat met mooie kleuren. En precies dit zorgt er dan ook weer voor dat je mooie foto’s kunt maken. En ga je voor de cliché foto? Maak dan een paar foto’s waarop je de zon vasthoudt.

4. Begraven in het zand

Naast zandkastelen bouwen op het strand is iemand ‘begraven’ in zand natuurlijk ook altijd leuk. Naast dat het heerlijk verkoelend kan zijn in het koude zand levert het ook altijd leuke fotomomenten op!

5. Kleurig cocktailtje op het strand

Als je lekker aan het genieten bent van een zon-, zee-, strandvakantie hoort daar natuurlijk een lekkere cocktail bij op zijn tijd. Los van dat ze vaak erg lekker zijn en ze je vakantiegevoel compleet maken, doen de gezellig gekleurde cocktails het natuurlijk ook erg goed op de foto. Natuurlijk het liefst met een parasolletje.

6. Rieten parasol met bedjes

Je kent ze wel, op een heerlijke tropische bestemming zie je vaak houten bedjes met een rieten parasolletje op het strand. Een foto van de bedjes, de parasol en de zee op de achtergrond doet andere mensen toch vaak ook verlangen naar vakantie. En natuurlijk zorg je ervoor dat er geen andere mensen op de foto staan, zo lijkt het net of je heerlijk aan het genieten was op een onbewoond bounty eiland.

7. Kijk de wolken!

Dat je met het vliegtuig naar een leuke bestemming reist moet natuurlijk ook vastgelegd worden. Een selfie op de luchthaven, een foto bij de gate maar natuurlijk ook eentje vanuit het vliegtuig van het wolkendek. Helemaal top als je ook de vleugel van het vliegtuig erop zet!

8. Je naam in het zand

Je naam, de bestemmingen waar je op dat moment bent, de naam van jou en je partner: de mogelijkheden wat je allemaal in het strand kunt schrijven zijn eindeloos. Wil je echt origineel zijn? Maak dan een foto op het moment dat de zee de tekst bijna wegspoelt.

9. Jump!

Altijd maar statisch poseren of een selfie maken gaat natuurlijk ook vervelen. Om een beetje diversiteit én beweging in je foto’s aan te brengen kun je er altijd voor kiezen om met zijn allen tegelijk te springen. Heel spontaan..