Kun jij maar niet besluiten waar je deze zomer op vakantie wilt of wacht jij de weersvoorspellingen af? Dan kun je dit jaar het beste gaan voor een last minute vakantie. Het boeken van een last minute vakantie brengt vele voordelen mee, waaronder goede aanbiedingen. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het boeken van een last minute?

1. Wees flexibel qua dag van aankomst

Wanneer jij je vasthoudt aan één bepaalde dag om op vakantie te gaan, is je keuze beperkter. Probeer daarom wanneer het kan ook de omliggende dagen open te houden. Zo kun je soms een nog betere deal krijgen, wanneer je één dag eerder of één dag later vertrekt. Mocht je nou een paar weken open houden, dan kun je kijken welke week jij het mooiste vakantiehuis kan vinden.

2. Wees flexibel qua bestemming

Frankrijk, Duitsland, Nederland: als het voor jou niet zoveel uitmaakt in welk land je dit jaar vakantie viert, zorgt dat er natuurlijk ook voor dat het aanbod veel groter is. Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om een keer naar een vakantieland te gaan waar je misschien in eerste instantie niet aan had gedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kroatië of Tsjechië? Prachtige landen waar in de zomer de temperaturen óók stijgen!

3. Bekijk per dag het aanbod

Het last minute aanbod kan per dag verschillen. Soms kan het zo zijn dat een vakantiehuis op het laatste moment toch nog vrij komt of wie weet worden er net nieuwe huizen aan de website toegevoegd. Mocht je niet meteen iets vinden dat bij jouw wensen past, kijk een paar dagen later dan nog eens!

4. Hoe langer je wacht, hoe voordeliger

Vakantieverhuurders willen natuurlijk het liefst dat alles vol raakt voor de zomer. Soms loont het dan ook zeker om wat langer te wachten met boeken. Hoe korter je voor vertrek boekt, hoe voordeliger. Vaak krijg je nog eens extra korting als je een paar dagen later al vertrekt.

5. Zet je koffer alvast klaar

Hoe meer voorbereidingen je al getroffen hebt, hoe eerder je kan vertrekken naar je vakantiebestemming. Mocht je bijvoorbeeld binnen een paar dagen willen vertrekken, dan kun je ervoor kiezen je koffer alvast klaar te zetten. Dan hoef je op het laatst alleen nog je toiletspullen toe te voegen.

6. Abonneer op de nieuwsbrief

Op de hoogte gehouden worden van de allerbeste Zonnige Zomerdeals? Dan kun je jezelf ook abonneren op de nieuwsbrief. Hoef je zelf niets te doen verder en krijg je de mooiste aanbiedingen gewoon in je mailbox. Handig toch? Inschrijven op de Belvilla nieuwsbrief kan hier.

7. Ga met de auto op vakantie

Wanneer je kiest voor een autovakantie kun je gaan en staan wanneer je wilt. Geen trein-, bus- of vliegtijden waar jij rekening mee hoeft te houden. En het bespaart je een hoop stress wanneer je geen last minute vliegtickets meer hoeft te scoren. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is een volle tank.

8. Ga, als het kan, buiten de schoolvakanties

Mocht je de mogelijkheid hebben om net buiten de schoolvakantie op vakantie te gaan, dan kan dit vaak ook mooie deals met zich meebrengen. De huizen zijn over het algemeen goedkoper buiten de schoolvakanties en daarnaast is er veel meer keuze. Grote kans dat jij dan in een huis kan verblijven wat al helemaal volgeboekt is voor de zomervakantieweken.

Bekijk al onze last minutes