Ondanks dat Nederlanders het kleine kikkerlandje tijdens de vakantieperiode graag verruilen voor een tropische bestemming, kunnen de meeste niet zonder Oer-Hollandse producten. ‘Oost west, thuis best’ spookt dan ook bij veel vakantiegangers door het hoofd, wanneer ze terugkeren naar Nederland. Wat moeten we dan ook zonder pindakaas, hagelslag, jonge kaas en drop?

hollandse-drop

Hollandse drop

Als jij een echte dropliefhebber bent, dan kun je maar beter een zakje drop op vakantie meenemen. In de meeste buitenlandse supermarkten kom je dit typisch Hollandse product namelijk niet tegen. Het is dan ook niet raar dat als we het zakje vergeten zijn, we bij terugkomst weer snakken naar een Hollands dropje.

pindakaas1

Helaas pindakaas

Wat is het toch lekker om ’s morgens een witte boterham met pindakaas te eten. Helaas vinden we dit product niet vaak terug in buitenlandse supermarkten. Mocht je er op vakantie naar snakken, zoek dan op internet even de buitenlandse benaming op. In Duitsland en Frankrijk kennen ze het zeker, maar natuurlijk smaakt het dan niet zo lekker als in Nederland. P.s. Stiekem komt Pindakaas niet uit Nederland maar uit Suriname…

hagelslag1

Bammetje met hagelslag

Hagelslag is een typisch Hollands broodbeleg dat we vroegen alleen maar in Nederland konden kopen. Tegenwoordig is het ook verkrijgbaar in België, maar in Duitsland en in de overige Europese landen kom je het niet zo snel tegen. Vergeet het dus vooral niet tussen je kleren in de koffer te stoppen.

kaas1

De enige echte jonge kaas

Kazen komen in bijna elk land wel voor, maar de oer-Hollandse jonge kaas missen we toch écht op vakantie. Mmm, er is niets lekkerder dan jonge kaas zo van een plankje of bordje prikken Ach… brie, geitenkaas, alm-kaas en nog vele andere kazen zijn geen straf om in het buitenland te eten.