Molenaarshuisje aan de kust

Heb je altijd al eens in een monument willen overnachten? Dat is mogelijk! Er zijn namelijk heel veel monumenten in Nederland die tegenwoordig dienst doen als vakantiehuis. Verblijf eens in een boerderij, herenhuis of katoenspinnerij met een rijke historie, stap terug in de tijd en ervaar een bijzondere nacht. Bekijk hier onze mooiste monumentale vakantiehuizen!

Sluiswachterswoning

Sluiswachterswoning in Noord-Brabant

Deze rietgedekte boerderij op het Brabantse plattenland is één van de monumenten waar je een vakantie kan doorbrengen. Officieel is het een sluiswachterswoning die hoort bij de nabijgelegen sluis. De boerderij is gebouwd tussen 1668 en 1689 en heeft nog veel authentieke elementen. Maar daarnaast biedt deze vakantiewoning ook genoeg comfort en luxe, aangezien het volledig gerenoveerd is. Dit monument ligt op de dijk en beschikt over twee hectare grond.

Commandeurshuis

Commandeurshuis in Ameland

De naam van dit vakantiehuis ‘Commandeurshuis’, verwijst naar de rijke walvisvaarthistorie van Ameland. Het eiland kende een periode van ongekende welvaart in de 17e en 18e eeuw vanwege de walvisvaart. Dit monument staat op Ameland, is volledig gerenoveerd, maar heeft wel het authentieke karakter behouden. Spring terug in de tijd in deze woning met een bedstee, boerderijdeur en opkamer. Het strand vind je slechts anderhalve kilometer verderop!

Molenaarshuisje

Molenaarshuisje aan de kust

Aan de Nederlandse kust in Het Zand vind je dit schattige en knusse molenaarshuisje. Meer dan 400 jaar geleden stroomde hier nog de zee en zijn de eerste molens gebouwd met bedijking om land te creëren. Deze molen stamt uit 1597 en behoort tot de oudste watermolens van het land. Geniet van de heerlijke tuin die bij dit vakantiehuisje hoort of trek eropuit in de omgeving, waar genoeg te doen is!

Herenhuis

Herenhuis/raadhuis in Katwijk

Begeef je in een sprookje zodra je dit herenhuis in Katwijk betreedt. Niet alleen van buiten is het een plaatje om te zien, ook van binnen is het een waar monument. Dit pand is oorspronkelijk gebouwd als herenhuis, maar werd later ook gebruikt als raadhuis. Met de chique meubels, prachtige marmeren vloer en een badkamer die eruitziet als een badhuis, is dit monument een droom om in te verblijven.

 

 

In welke monumentale vakantiehuizen wil jij verblijven?

Niet alleen in Nederland vind je talloze monumenten waarin je kunt verblijven, ook in België vind je een aantal vakantiehuizen met een rijke historie. In wat voor een monument verblijf jij de volgende vakantie?