Wandelen is heerlijk, vooral als het zonnetje weer begint te schijnen. Wat een geluk hebben wij dat we in Nederland wonen, want Nederland beschikt over veel mooie wandelgebieden. Van het Wadlopen op de Waddeneilanden tot aan struinen door de heuvels in het zuidelijkste puntje van Limburg. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

1. Heuvelland – Zuid-Limburg

Als eerst hebben we het Heuvelland in Zuid-Limburg. Dit landschap is erg uniek voor Nederland. Verschillende soorten heuvels, bossen, weides, pittoreske dorpjes, riviertjes en mergelgrotten wisselen elkaar hier af. Hier wandelen voelt alsof je in een heel ander land bent. Dit gebied biedt veel verschillende wandelroutes aan door bos en weides. Kies een route die bij jou past en geniet van de natuur!

Bekijk onze vakantiehuizen in Zuid-Limburg

2. De Hoge Veluwe – Gelderland

Ook de Hoge Veluwe mogen niet ontbreken in dit rijtje. Ook hier wisselen verschillende landschappen elkaar continu af. Tijdens een wandeling door de Hoge Veluwe kom je door bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzand. In De Hoge Veluwe vind je een Belevingsroute van ongeveer 1 kilometer, deze route is in samenwerking met het Revalidatiefonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Tijdens het bewandelen van deze route moet je voelen, ruiken, zien en horen. Hoe speciaal is dat? Daarnaast beschikt het gebied nog over vele andere prachtige wandelroutes die zeker de moeite waard zijn!

Bekijk onze vakantiehuizen in de Veluwe

3. Utrechtse Heuvelrug – Utrecht

Een oase van rust. Net buiten de Randstad vind je de Utrechtse Heuvelrug. Wandel door de heuvelachtige bossen langs sprookjesachtige kastelen en buitenplaatsen. Of wandel over de populaire klompenpaden via het platteland. Kom tot rust in een van de vele stiltegebieden en maak je hoofd lekker leeg. Het gehele jaar door kun je mooie wandelingen maken op de Heuvelrug. Wanneer het zonnetje schijnt, er sneeuw ligt of het regent; je vindt altijd een geschikte wandelroute voor dat moment. Geniet in plaats van een wandeling door de stad van Utrecht eens van de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug.  

Bekijk onze vakantiehuizen in Utrecht

4. Loonse en Drunese duinen – Noord-Brabant

Ook in de Loonse en Drunese duinen kun je eindeloos wandelen, het blijft altijd mooi. Het natuurgebied ligt in Noord-Brabant en is ruim 3400 hectare groot. Doordat er zo veel stuifzand ligt, wordt het gebied ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd. Naast het zand zijn er ook bossen en heidevelden om van te genieten. Wandelen in de Loonse en Drunense duinen kan via veel verschillende routes, het is heel erg makkelijk om je eigen route uit te stippelen. Dan kun je de wandeling zo lang maken als je zelf wilt!

Bekijk onze vakantiehuizen in Noord-Brabant

5. Waddenzee

De trots van Nederland zijn de Waddeneilanden! Bij de Waddeneilanden ligt de Waddenzee, deze zee staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat je zeker moet doen als je op een van de Waddeneilanden bent, is wadlopen. Doordat het zo dicht bij huis is realiseren mensen niet hoe uniek de Waddenzee eigenlijk is. Het is een zee die een aantal keer per dag totaal verandert. De ene keer is het een zee vol woeste golven en voor dat je het weet is het veranderd in kilometers aan uitgestrekte wadplaten vol leven. Een enorm unieke ervaring, dicht bij huis!

Bekijk onze vakantiehuizen op de Waddeneilanden

Bekijk onze vakantiehuizen in Nederland