Halloween Eng huis

Happy Halloween! Heb jij zin om te gaan griezelen door een bezoek te brengen aan deze gebouwen van Nederland? In ons eigen land zijn er veel plekken waar spannende verhalen over rond gaan. Hier worden bijvoorbeeld enge geluiden gehoord of schimmen gezien van mensen die er helemaal niet zijn. Schrik van gebrom, gekrijs, stemmen of voetstappen: dat is het echte Halloween gevoel!. Krijg koude rillingen over je rug door een aanraking of nog enger zie iets uit het niets bewegen! Lees hieronder over onze top 5 van de meest engste plekken in Nederland en start je zoektocht naar spoken en geesten.

Gevangenis Gravensteen

Start je zoektocht naar de spoken in de provincie Zeeland! Hier bevindt zich de oudste gevangenis van Zeeland, gebouwd in 1365. In dit bijzondere gebouw in Zierikzee werd een aantal van de grootste criminelen van Zeeland opgesloten. Velen van hen werden hier gemarteld, terwijl ze vaak wachtten op de doodstraf. Neem een rondleiding en krijg een realistische indruk hoe mensen vroeger onder erg slechte omstandigheden werden vastgehouden. Tijdens deze rondleiding lopen de rillingen langs je rug! Zo kan je gebrom horen of schaduwen zien van de overleden gevangen, die volgens de verhalen besloten hebben nog een tijdje te blijven rondspoken. Durf jij het aan om hier rond te lopen?

Bekijk hier onze vakantiehuizen bij Zierikzee

Huis Binnenveld

Bezoek het beroemdste spookhuis van Nederland! Tal van nare verhalen doen de rondte over het 400 jaar oude Huis Binnenveld in het Gelderse Huissen. Een vrouw die zichzelf heeft opgehangen of soldaten die hier sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dus barst het er nu van de spoken. In het watertje voor het landhuis leven witte wieven en in het gebouw zelf zweven geesten rond. Een tijd lang is het zelfs een spookhotel geweest! Durf jij hier een nachtje te slapen of kies je toch liever voor een veilig vakantiehuis in de buurt?

Bekijk hier onze vakantiehuizen bij Huissen

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven in Overijssel behoort ook zeker bij de top 5 engste plekken in Nederland! De kans is namelijk groot dat je hier een geest tegen komt. In het zestiende eeuwse gebouw woonde namelijk ooit nonnen en een van deze nonnen schijnt levend ingemetseld te zijn in het gebouw. Sinds deze lugubere moord begon de non met rondspoken in het statige huis. Dit bleek vooral toen de nieuwe eigenaar introk. Deze schijnt namelijk op mysterieuze wijze in brand te zijn gestoken door een olielamp. Heeft de non je tijdens een bezoek aan het huis al weggejaagd? Dan kan je op dit prachtige landgoed een rustgevende wandelroute volgen door de mooie natuur. Of ook nog een culturele historische rondleiding volgen over kolonisatie.

Bekijk hier onze vakantiehuizen bij Singraven

De Blokhuispoort

Ben je nog niet uitgegriezeld? Bezoek dan de Blokhuispoort in Leeuwarden. Het gebouw is gebouwd in 1499 en werd gebruikt als een gerechtsgebouw met executieplaats. Om het nog wat enger te maken, is het ook een gevangenis geweest van 1580 tot 2007. Vele gruwelverhalen hebben zich hier afgespeeld. Maak jij de keuze deze aan te horen tijdens een rondleiding door de Blokhuispoort? Wij zouden deze rondleiding niet alleen durven maken! Plotseling bewegende objecten, schaduwen van mensen, uit zichzelf sluitende deuren en open klikkende sloten. Dit zie je pas als je niet te druk bezig bent met schreeuwen van angst, doordat iets je plotseling aanraakt. Hier hoor je soms zelfs stemmen van de geesten! Wat fluisteren de geesten in jouw oor?

Bekijk hier onze vakantiehuizen bij Leeuwarden

Kasteel Nieuw Herlaer

Om Halloween lekker angstaanjagend af te sluiten, moet je een bezoek brengen aan kasteel Nieuw Herlaer in Sint-Michielsgestel. Dit kasteel mag dan wel een sprookjesachtig kasteel lijken, maar niets is minder waar. Op de noordoever van de Dommel in Noord-Brabant ligt het gebouw uit de vijftiende eeuw. In deze tijd werd het bewoond door geestelijken en later werden er diep zwakzinnige kinderen opgevangen. Genoeg redenen voor de paranormale activiteiten die er nu plaats vinden. Vooral de toren zou niet pluis zijn en in of om het kasteel raakt ‘iets’ je zomaar aan! Wanneer je hier rond loopt hoor je huilende mensen die er niet zijn en zie je als je veel geluk hebt een mysterieuze groene lichtcirkel.

Bekijk hier onze vakantiehuizen bij Sint-Michielsgestel

Vier jij dit jaar Halloween in de buurt van deze locaties?

Heb je zin om heel de dag in het teken te laten staan van Halloween of ga jij er zelfs een lang weekend op uit om dit griezelige gevoel te ervaren? Beleef dan een avontuur vol met angstaanjagende schrikmomenten, koude rillingen over je rug en onverklaarbare geluiden, bewegingen of aanrakingen op een van deze locaties. In de buurt kan je veilig overnachten in een van onze Belvilla vakantiehuizen, om overdag alle tijd te kunnen nemen voor een bezoek aan een van de engste plekken in Nederland.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland