Op 1 juni is het weer zover: de nationale dag van de kastelen! In een eerdere blog schreven wij ook al over de 5 mooiste kastelen van Nederland, maar wat is er met dit weer nou beter dan een prachtige wandeling door een royale kasteeltuin? Precies! Daarom zetten wij de 5 mooiste kasteeltuinen van Nederland voor jou op een rijtje. Lees je mee?

1. Paleis ‘t Loo, Gelderland

Paleis ‘t Loo heeft officieel een paleistuin, maar mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje! De fraaie 17e eeuwse tuinen zijn namelijk adembenemend! Een breed scala aan verschillende planten en prachtige fonteinen neemt je mee terug in de tijd. De Baroktuin is simpel gezegd indrukwekkend!

Fonteinen in de paleistuin van Paleis 't Loo

2. Kasteel Amerongen, Utrecht

De tuin van Kasteel Amerongen is minstens zo mooi als het kasteel zelf! De tuin beslaat maar liefst 10 hectare en biedt dus genoeg ruimte om rond te wandelen. Bewonder de tuin vol bloemen en fruit- en groenten. De tuinvrijwilligers hebben hun handen dan ook vol aan het onderhouden van deze indrukwekkende tuin. Leuk om te weten is ook dat het fruit uit de tuin verwerkt wordt tot cider. Daar lusten wij ook wel een glaasje van!

Kasteel Amerongen Belvilla vakantiehuizen

3. Kasteeltuinen van Arcen, Noord-Limburg

Dankzij de 8.000 rozenstruiken behoren de kasteeltuinen van Arcen tot een van de mooiste tuinen van Nederland. Het is dan ook niet voor niets dat deze tuin meerdere malen in de prijzen zijn gevallen! Beleef de veranderende seizoenen in de prachtige tuinen terwijl je een wandeling maakt door het groene park. Hier geniet je van diverse tuinen, adembenemende uitzichten en verschillende vijvers. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij het ooievaarsnest!

4. De tuinen van Kasteel Duivenvoorde, Zuid-Holland

De tuinen van Kasteel Duivenvoorde strekken zich uit over een groot landschap waar je niet alleen prachtig kunt wandelen, maar ook heerlijke fietstochten kunt maken! In deze groene oase van rust ontsnap je even aan de drukte van de Randstad. Ook kun je ervoor kiezen om een je te laten rondleiden, waarbij een gids je de mooiste plekjes van park Duivenvoorde laat zien. Liever iets spannends? Kies dan voor de Escape Experience. Hier valt genoeg te beleven voor jong en oud!

5. Kasteel de Haar, Zuid-Holland

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en biedt alles wat je van een kasteel kan verwachten. Een ophaalbrug, torens, grachten en natuurlijk prachtige kasteeltuinen! Hier kunnen de kinderen zich inleven helemaal in hun rol als ridder of prinses. In de tuinen ontdek je Franse stijltuinen, waterpartijen, moestuinen en volières. Genoeg te zien dus!

In welke kasteeltuin wil jij royaal genieten?

Welke kasteeltuinen ben jij van plan te gaan bezoeken? En missen er nog tuinen in dit lijstje met de mooiste kasteeltuinen van Nederland volgens jou? Een bezoek aan een van deze kasteeltuinen is de ideale manier om jouw vakantie compleet te maken! In een Belvilla vakantiehuis voel je je de koning te rijk en geniet je van een onvergetelijke vakantie!

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen in Nederland