Zodra het zonnetje begint te schijnen willen we maar één ding: ijs. En niet zomaar ijs, het liefst willen we écht, Italiaans schepijs. Maar waar is deze zoete versnapering het voordeligst en waar vind je het beste ijs voor een goede prijs? En welke stad heeft het grootste aanbod als je op zoek bent naar ijssalons? Belvilla deed voor jou de ijssalon-check in de 10 grootste steden van Nederland. Lees verder en ontdek welke plaatsen het absoluut waard zijn om eens te bezoeken voor deze smaakvolle verkoeling!

Hoe werden de data bepaald?

De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost. Wie niet te veel wil betalen voor een bolletje ijs kan het beste naar Almere gaan, waar een bol schepijs gemiddeld 1,32 euro kost.

Om de gemiddelde prijzen te bepalen, werden de kosten per bolletje ijs bepaald van de vijf populairste ijssalons op Tripadvisor voor de tien grootste steden in Nederland. Omdat er veel toeristen naar Zeeland gaan, is ook de Zeeuwse hoofdstad Middelburg meegenomen in het overzicht.

Bron: Belvilla

1280 ijssalons

Nederland telt op dit moment 1280 ijssalons, zo blijkt uit data van het Handelsregister. De meeste ijssalons zijn te vinden in Amsterdam (126) gevolgd door Den Haag (95) en Rotterdam (77). Relatief gezien heeft Den Haag de meeste ijssalons (17,7 per 100.000 inwoners).

Bron: Belvilla

Voor een gedetailleerde kaart van ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden: https://datawrapper.dwcdn.net/shIWB/2/

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning.

Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de leidende Europese spelers in de verhuur van vakantiehuizen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.