Wanneer je op vakantie gaat naar Duitsland, zijn er genoeg leuke uitstapjes te maken! Een dagje zwemmen gaat vaak gepaard met het idee aan vakantie. In Duitsland zijn er genoeg zwemparadijzen waar je een dag kunt vertoeven. Wij zetten 7 leuke zwembaden voor je op een rij!

1. Tropical Islands Resort

Het grootste zwemparadijs van Europa vind je in Duitsland, 60 kilometer ten zuiden van Berlijn om precies te zijn. Tropical Islands Resort in Krausnick is niet voor niets één van de populairste zwemparadijzen. Je vindt er attracties voor jong én oud, binnen- én buitenzwembaden. Daarom is dit de perfecte plek om het hele jaar door te bezoeken, het park is namelijk maar liefst 365 dagen per jaar geopend, 24 uur per dag! Waan je even in de tropen in de Bali-lagune, maak een heuse ballonvaart of trek door het tropische regenwoud. Een dagkaart is verkrijgbaar vanaf € 33.

2. Badeparadies Schwarzwald

Heb jij een vakantie in het Zwarte Woud op de planning? Badeparadies Schwarzwald is één van de mooiste zwemparadijzen van Duitsland. Op deze plek vind je zowel binnen- als buitenzwembaden en het bestaat uit verschillende gedeeltes. Het avonturenbad Galaxy is toegankelijk voor iedereen en heeft onder andere 18 glijbanen. Palmenoase is een blue lagoon waardoor het met alle palmbomen en poolbars lijkt alsof je op een hele andere plek bent dan Duitsland. De Wellnessoase bevat sauna’s en andere wellnessfaciliteiten.

3. AQUApark Oberhausen

Niet ver van de Nederlandse grens vind je het waterpark Oberhausen met leuke attracties voor verschillende leeftijden. Het thema van het zwembad is mijnbouw en het park is verdeeld in drie delen. In de Adventure Pool vind je verschillende glijbanen, een is zelfs 120 meter lang! Daarnaast vind je er ook een buitenzwembad en een sportzwembad.

4. AquaMagis Resort

Ben jij ooit in een ware Aqua-loopingbaan geweest? AquaMagis Resort in Plettenberg heeft de allereerste Aqua-loopingbaan van Duitsland! Met 65 kilometer per uur raas je door de achtbaan, met een 12 meter vrije val. Naast deze glijbaan, zijn er nog veel meer andere attracties waarvan je hart sneller gaat kloppen. Daarnaast kun je heerlijk relaxen in de sauna’s die een prachtig uitzicht hebben op het Duitse Sauerland. Volwassenen betalen € 19 entree, kinderen (3-16 jaar) € 16 per persoon.

5. Therme Erding

De grootste spa ter wereld vind je in Erding, vlak bij München. Maar op deze plek vind je niet alleen wellness, in ‘Galaxy World’, wat onderdeel uitmaakt van Therme Erding, zorgen ontzettend veel glijbanen gegarandeerd voor plezier. De 20 glijbanen hebben samen maar liefst een lengte van 1700 meter. Ook hier is een ware Bali-lounge die er met haar palmbomen voor zorgt dat je een exotisch gevoel krijgt.

6. Aqualand Keulen

Waterpret beleef je in Keulen in Aqualand. Met een combinatie van wellness, sauna en avontuurlijke glijbanen is dit een leuke plek voor het hele gezin. Er is een ware grot aanwezig waar je heerlijk tot rust kan komen, na een spannende ronde in een van de vele glijbanen. Ook zijn er 10 verschillende sauna’s aanwezig. En wanneer je even een hapje wilt eten, kun je terecht in het self-service restaurant dat ook in Aqualand aanwezig is.

7. H20

Voor een echte jungle belevenis ga je naar H20 in Herford. In dit zwemparadijs vind je ontzettend veel leuke attracties voor kinderen, maar ook spectaculaire waterglijbanen. Tabokiri is het jungle eiland voor kinderen waar gekeken kan worden naar vreemde dieren en planten en waar kinderen op zoek kunnen gaan naar de begraven schat. Wanneer er ontspanning gezocht wordt, kan er genoten worden van 11 verschillende sauna’s en relaxruimtes. Wanneer ga jij naar Herford?

Ben jij al in één van deze zwemparadijzen in Duitsland geweest?

Bekijk vakantiehuizen in Duitsland