Als het koude seizoen aanbreekt en de bomen al lang hun bladeren hebben verloren, is het tijd voor een reis naar de saunalandschappen van Duitsland. In deze tempels van welzijn kun je naar eigen voorkeur voor jezelf, je lichaam en je geest zorgen.

Als het koude seizoen is aangebroken en de bomen al lang hun bladeren beginnen te verliezen, is het volgens ons tijd voor een reis naar de saunalandschappen van Duitsland. In deze tempels van welzijn kun je naar eigen smaak voor jezelf, je lichaam en je geest zorgen.

Wij hebben hieronder een selectie van de mooiste saunalandschappen van Duitsland voor je samengesteld. Als je jezelf echt wilt verwennen, lees dan verder.

Sauna in buitenland
Sauna in buitenland

Saunalandschappen in Duitsland

Met een aantal van meer dan 500 zijn saunalandschappen wijdverbreid in Duitsland en vooral in de winter populair. Vanuit medisch oogpunt is de sauna een zeer gezonde en heilzame manier om voor je lichaam te zorgen. Zweten reinigt de huid namelijk grondig en versterkt het immuunsysteem. Er wordt zelfs gezegd dat sauna’s helpen bij artrose en rugpijn. De lijst met positieve effecten van de sauna is lang en draagt zeker bij aan de grote populariteit in Duitsland.

Saunalandschappen in Noordrijn-Westfalen

Aanraders zijn de Vabali Spa in Düsseldorf, het Neptunbad in Keulen en het Saunapark Gut Sternholz in Hamm. Deze drie behoren tot de top drie van saunalandschappen in Noordrijn-Westfalen en tegelijkertijd tot de in totaal meer dan 90 saunalandschappen in Noordrijn-Westfalen.

De Vabali Spa in Düsseldorf belooft sauna’s op het hoogste niveau met in totaal 10 sauna’s, twee zwembaden, twee stoombaden, vele rustruimtes en dat alles in de natuur. De spa ligt direct aan de Elbsee en biedt zijn gasten zo een uitstekend uitzicht op het meer.

Het Neptunbad is aantrekkelijk voor bezoekers dankzij de monumentale, historische sauna en een Aziatisch zwembad en saunagedeelte.

Als je naar de sauna wilt in de sfeer van een traditioneel landhuis, ben je bij Gut Sternholz aan het juiste adres. De duurzame ontspanning van de gasten is daar bijzonder belangrijk en wordt aangevuld met hoogwaardige sauna-infusies.

Sauna in de wellnessruimte van het hotel
Sauna in de wellnessruimte van het hotel

Saunalandschappen in Nedersaksen

In het SaunaHuus in Ganderkesee is er voor iedere bezoeker wat wils: een uniek wellnessmoment beleven of ontspannen in een van de 5 sauna’s. Houd je ook van zwemmen, dan kom je hier helemaal aan je trekken. De Jod-Sole-Therme Bad Bevensen biedt ook een zeer breed aanbod. Onder hen is er een badgedeelte, een saunagedeelte en een spa- en vitaliteitsgedeelte. Het saunalandschap zelf is gebouwd in de stijl van Romeinse badruimten en biedt een grote verscheidenheid aan sauna’s, sanaria en dompelbaden.

Saunalandschappen in Baden-Württemberg

De Panorama Therme in Beuren heeft een breed aanbod dat het ontdekken waard is. Van oosterse Rhasoul-baden tot thermale whirlpools tot stoombaden en zonneterrassen. En 5 verschillende sauna’s waar je van gaat zweten. Hier kan iedereen ontspanning en rust vinden in de sauna, die de hele dag beschikbaar is.

In de Mineraltherme in Böblingen vind je tussen het toch al gevarieerde aanbod een zeeklimaat sauna, die wordt gekenmerkt door de gezonde zeelucht. Het immuunsysteem en de luchtwegen profiteren hiervan: beide worden hier bijzonder door versterkt.

Een prachtig badpaleis wacht op je in het Palais Thermal in Bad Wildbad. Hier kun je genieten van een koninklijke sauna en je laten verwonderen door de prachtige architectuur. In acht verschillende sauna’s, waaronder een sauna met gekleurd licht en een meditatiesauna, vind je gegarandeerd momenten van rust en balans.

Vrouw zit in een sauna
Vrouw zit in een sauna

Saunalandschappen in Beieren

In MainSaunaLand in Eibelstadt kun je in vijf verschillende sauna’s nieuwe energie opdoen. Er is ook een mooi zwembad en een wellness- en spagedeelte.

De Obermain-Therme in Bad Staffelstein adverteert de warmste thermen in Beieren te hebben. Daar vind je op ongeveer 15.000 m² met elf themasauna’s gegarandeerd een heerlijke plek om te regenereren, te ontspannen, te revitaliseren en zichzelf te verzorgen. Er is ook een zeer groot natuurlijk zwemmeer in de buitenruimte van de sauna. Er zijn ook chique lounge- en rustruimtes waar je kunt gaan ontspannen.

In het Sibyllenbad in Neualbenreuth kun je genieten van een moderne saunaruimte in Bauhaus-stijl. Er zijn acht verschillende sauna’s en een badtempel naar het voorbeeld van een Turkse hamam. Je vindt er ook prachtig ingerichte relaxruimtes en waterbedden die uitnodigen tot ontspanning.

Saunatoebehoren in een houten sauna
Saunatoebehoren in een houten sauna

Vakantiehuizen met sauna in Duitsland

Als je liever alleen in de sauna gaat, is er ook een huisje met sauna waar je desnoods helemaal alleen kunt gaan uitzweten. Bij Belvilla vind je ook accommodaties met binnen- of buitenzwembad of jacuzzi.

Naar Blog overzicht