De herfst staat voor de deur en dat betekent dat we alweer kunnen gaan uitkijken naar de herfstvakantie. Ben jij nog op zoek naar leuke activiteiten die je met het gezin, een groep vrienden of lekker met z’n tweeën kunt ondernemen? Wij geven je graag wat inspiratie.

1. Bezoek het grootste legospektakel in Utrecht

Ben jij of zijn jouw kinderen helemaal weg van LEGO? Dan is een uitstapje in de herfstvakantie naar de jaarbeurs in Utrecht zeker een aanrader. Vanaf 18 tot en met 24 oktober 2018 vindt hier namelijk het LEGO WORLD evenement plaats. Bewonder de mooiste bouwwerken, koop de nieuwste lego en bouw mee met de echte helden! Jij komt toch ook langs?

2. Breng een bezoekje aan de Halloweenfair in Friesland

In het weekend van 20 en 21 oktober vindt alweer voor de vierde keer de Halloweenfair in West-Friesland plaats. Ga samen griezelen, laat je schminken, probeer eens te pompoenboogschieten of verken het spookdoolhof met elkaar. Er valt van alles te beleven. Kinderen hebben zelfs gratis toegang…

3. Duik in het Maritiem museum in Rotterdam

Wil jij meer te weten komen over de wereld van de scheepsvaart? Ga dan samen met de kinderen naar het Maritiem museum in Rotterdam. Ga op dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 oktober op avontuur met een echte VOC-kapitein of ontdek de verhalen van Professor Plons op maandag 16 of vrijdag 20 oktober. Er valt genoeg te beleven voor jong en oud in het museum!

4. Ontdek het voetstappenpad rondom Hilversum

Schijnt het zonnetje en is het een mooie herfstdag? Trek dan je wandelschoenen aan en ontdek het eeuwenoude voetstappenpad rondom Hilversum. Onderweg zie je verschillende betonnen paaltjes met een voetafdruk. Weet jij ze allemaal te vinden? De route is ongeveer 25 kilometer lang en loopt door bossen heidevelden en uitgestrekte weilanden. Onderweg zijn er natuurlijk ook genoeg restaurantjes te vinden, waar je helemaal tot rust kan komen.

5. Dino’s in the zoo

Van 29 september tot en met 28 oktober staan bezoekers van de Burgers Zoo oog in oog met spectaculaire dinosaurussen. De bijna levensechte dieren zijn gemaakt op ware grootte die echt bewegen en geluid maken! Ontdek ze allemaal en beleef een leuk dagje uit met het hele gezin in deze prachtige dierentuin!

Alle vakantiehuizen in Nederland