Gaat de hond mee op vakantie? Dan moet er gewandeld worden. Of ‘moet’… waarschijnlijk geniet je zelf net zo veel van een wandeling in de natuur als je trouwe viervoeter. Hier bezoeken we een paar prachtige wandelgebieden in Nederland en de buurlanden en geven een overzicht van onze vakantiehuizen waar je hond welkom is en je zelf na een stevige wandeling heerlijk kunt relaxen in je eigen sauna of bubbelbad.

Zuid-Limburg

Zuid-Limburgs landschap
Zuid-Limburgs landschap

Heuvel op, heuvel af… wandelen in Zuid-Limburg voel je in je kuitspieren. Het unieke glooiende landschap biedt je om elke hoek een nieuw uitzicht. Wandelend over een holle weg in de beslotenheid van een hellingbos krijg je plotseling een doorkijkje over een weids panorama met golvende weiden en witgekalkte vakwerkhuisjes. Volg de bochten van riviertjes als de Geul en de Gulp en waan je in een Alpenwei. Of struin over de Brunssummerheide tussen de schapen en vennetjes met kwakende kikkers. De talloze bewegwijzerde wandelroutes in Zuid-Limburg laten je de mooiste plekken van ons eigen stukje buitenland ontdekken. En ze zijn er in alle soorten en maten. Van de uitdagende 101 kilometer lange Dutch Mountain Trail – Nederlands zwaarste langeafstandsroute over zeven Limburgse bergtoppen- tot wandelingen die je met de kinderwagen of zelfs met de rollator kunt lopen.

Wellnesshuisjes in Zuid-Limburg waar je hond welkom is

Belgische Ardennen

Vlonderpad in de Hoge Venen
Vlonderpad in de Hoge Venen

Net over de grens kom je in een totaal andere wereld terecht. De taal is anders, de natuur is anders en de levensstijl is anders. Wat de Belgische Ardennen zo’n ideale bestemming maakt voor een wandelvakantie is vooral de afwisseling in het landschap. Je kunt er kiezen uit een groot aantal wandelroutes, die allemaal iets bijzonders hebben. Volg de wild kronkelende Semois over een stuk van de GR16, de 200 kilometer lange langeafstandsroute langs de oever van de ‘Koningin van de Belgische rivieren’. Ontdek het leistenen berglandschap rond Jamoigne en het indrukwekkende viaduct van Herbeumont. Geniet van een drankje op een terras in Bouillon, met uitzicht op het middeleeuwse kasteel van Godfried van Bouillon.

Of ontdek weer een heel andere kant van de Ardennen in de Hoge Venen, het meest ongerepte stukje natuur van België. Wandelend over de lange vlonderpaden door het beschermde moeraslandschap, met als enige geluid de wind door de sparrenbossen, voel je je echt alleen op de wereld. Hier vind je 7 mooie wandelroutes in de Hoge Venen.

Wellness huisjes in de Ardennen waar je hond welkom is

De Eifel

Monschau in de Eifel
Monschau in de Eifel

Iets verder dan de Belgische Ardennen, op zo’n drieënhalf uur met de auto vanuit Midden-Nederland, zit je in de Duitse Eifel. Dit bosrijke middelgebergte is een paradijs voor wandelaars. Maar liefst 110 vierkante kilometer bestaat uit nationaal park en het indrukwekkende landschap wordt doorkruist door een groot aantal wandelroutes. In de oerbossen van eiken en beuken kun je oog in oog komen staan met zeldzame diersoorten als de zwarte ooievaar, oehoe of wilde kat. De beroemdste wandelroute is de Eifelsteig. Deze langeafstandswandeling van 313 kilometer loopt van Aken in Noordrijn-Westfalen naar Trier in Rijnland-Palts. Welk stukje van deze route je ook kiest voor je wandeling, de natuur is adembenemend. Je kunt het Duitse gedeelte van de Hoge Venen verkennen of het unieke vulkaanlandschap. In 2015 werd de Eifelsteig verkozen tot mooiste langeafstandswandelroute van Duitsland.

Wellnesshuisjes in de Eifel waar je hond welkom is

Tips voor een vakantie met je hond

Gaat je hond mee op vakantie? Denk dan aan deze dingen:

  • Dierenpaspoort
  • Geldige rabiësverklaring
  • Telefoonnummer van je dierenarts
  • Eigen etensbak en voer
  • Riem en mand
  • Halsband met adreskokertje met het vakantieadres en een telefoonnummer
  • Een foto van je hond voor als je hem kwijtraakt
Naar Blog overzicht