Vakantiehuisjes op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden hebben een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks: het is namelijk een uniek natuurgebied. Belvilla heeft hier de mooiste vakantiehuisjes voor je geselecteerd die de perfecte uitvalsbasis vormen om dit Nederlandse natuurschoon te ontdekken. We vertellen je hier meer over de huisjes te huur op deze fantastische vakantiebestemming.

Vijf mooie eilanden

De Waddeneilanden bestaan uit de bewoonde eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, en Schiermonnikoog. Al deze eilanden hebben adembenemende stranden waar je helemaal tot rust komt. Na een lange strandwandeling of een zoektocht naar vuurtorens kom je terug in je volledige uitgeruste vakantiehuis op het Waddeneiland. Er zijn ook nog 3 onbewoonde Waddeneilanden, namelijk Rottumerplaat, Rottumeroog, en Noorderhaaks. Op de eilandengroep zul je je zeker niet vervelen, maar daar komen we later op terug.

Kies eens voor een vakantiehuisje

Ieder huisje is met zorg en liefde door de eigenaren ingericht. Vakantiehuisjes op de Waddeneilanden zijn gezellig en geven je direct een huiselijk gevoel. Kies uit moderne villa’s of charmante vissershuisjes, waarvan er veel vlakbij de kust liggen. Zo ben je snel in de duinen en op het strand, bijvoorbeeld met een huis huren op Vlieland.

Een deel van het aanbod van de Belvilla huisjes op de Waddeneilanden bevinden zich op een vakantiepark. Op deze parken zijn er meestal een aantal voorzieningen zoals een supermarkt of een restaurant.

Hoewel veel vakantiegangers automatisch aan een hotel denken wanneer ze hun vakantie boeken, is een vakantiehuisje op de Waddeneilanden een prima alternatief. Sterker nog; wellicht voel je je hier nog sneller thuis! Daarnaast geven de uitgeruste keukens je de mogelijkheid om je eigen maaltijden te bereiden.

De Waddeneilanden, een unieke bestemming

Op deze vakantiebestemming kun je zowel volledig ontspannen en genieten in je huisje op een waddeneiland, of activiteiten ondernemen en de eilanden en hun natuur verkennen. Jij bepaalt waarmee je jouw vakantie vult. Vanuit je huisje ben je overal binnen handomdraai en kun je charmante stadjes en dorpen bezoeken. Soms spot je zelfs een zeehond, al luierend op een zandbank!

Aangezien de meeste Waddeneilanden een relatief klein oppervlak hebben, is de fiets een ideaal vervoermiddel. Daarmee ben je zo in de dorpjes of in de natuur. Liefhebbers van musea kunnen ook genieten zoals van het cultuurhistorisch museum Sorgdrager op Ameland.

Hoe bereik ik mijn Belvilla vakantiehuisje op de Waddeneilanden?

Je vraagt je wellicht af hoe je jouw vakantiehuisje op de Waddeneilanden bereikt. Het openbaar vervoer naar de Waddeneilanden is goed geregeld en vaart regelmatig. De goedkoopste optie is om te voet of met de fiets op de veerboot naar de eilanden te gaan, maar op eilanden als Texel en Terschelling kun je de oversteek ook maken met de auto.

Ga je naar Texel, dan vertrekt er een veerboot vanuit Den Helder. Terschelling en Vlieland zijn te bereiken vanuit Harlingen. De oversteek naar Ameland maak je vanuit Holwerd, en Schiermonnikoog bereik je vanuit Lauwersoog.

Drie weetjes over de Waddeneilanden

Dat de Waddeneilanden bijzonder zijn en er leuke vakantiehuisjes liggen, weet je inmiddels. Maar wat dacht je van deze drie weetjes over de eilandgroep en de omringende zee? Laat je verbazen en onthoudt ze goed, ter voorbereiding op je vakantie.

Wist je dat…

  1. … de Waddenzee heel ondiep is? Op de meeste plekken heeft deze zee maar een diepte van 11,8 meter.
  2. … ieder Waddeneiland ten minste 1 bierbrouwerij heeft? Op de Waddeneilanden worden maar liefst 40 biersoorten gebrouwen, verdeeld over 6 brouwerijen.
  3. … er 350 kilometer aan fietspad op de Waddeneiland te vinden is? Huur dus een fiets of neem deze mee van thuis, en trek er vanuit je Belvilla vakantiehuisje op uit.
Naar Blog overzicht